reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ШВЕДСКИ БАСТУНИ ЗА НАШИ СТАРЦИ

  ПУЛС
  ШВЕДСКИ БАСТУНИ ЗА НАШИ СТАРЦИ Четири пакети со 48 штаки и четири специјални бастуни за ортопедското одделени во болницата се на пат од Шве...
 • ДНЕВНИЦИТЕ ПА, СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ

  ПУЛС
  ДНЕВНИЦИТЕ ПА, СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ Со почетокот на учебната година учениците мора да посетат лекар, организирано во Здравствениот дом, к...
 • КРЕДИТ ЗА ПАЈАК

  ПУЛС
  КРЕДИТ ЗА ПАЈАК Градскиот советот му даде виза на ЈП за просторно и урбанистичко планирање да се задолжи кај банките за набавка на половно ...
 • ВИНСКА “РОЛ - РЕШКА”

  ФОРУМ
  Од косо видено ВИНСКА “РОЛ - РЕШКА” Штотуку започна учебната година, а веќе е забележан првиот ученички “бисер”. Се тркала низ прилепс...
 • НОСИИ НА ВЕТРЕЕЊЕ

  РЕПОРТАЖА
  НОСИИ НА ВЕТРЕЕЊЕ Елекот и кошулата (налик на роба или фустан) на фотографијава се стари стотина години. Сопственичката Роса Котеска е почи...
 • ЕТНО - “ХРАМ” ,,МАЈКА ТРАДИЦИЈА,,

  РЕПОРТАЖА
  ЕТНО - “ХРАМ” НА ,,МАЈКА ТРАДИЦИЈА,,  Од ,,Ленкината” копринена кошула, мариовските носии на Љубица, ситото од Митрикевци до ирамите, кили...
 • СИНЏИР НА ВРАТА И МЕТЛА ЗА НОВИНАРИТЕ

  ПУЛС
  Одложено Собранието на акционери на Тутунскиот комбинат СИНЏИР НА ВРАТА И МЕТЛА ЗА НОВИНАРИТЕ Бидејќи биле евидентирани само 11 отсто од а...
 • АРХИТЕКТУРЕН УКРАС – ЗГРАДАТА ОД КАТАСТАРОТ

  ПУЛС
  АРХИТЕКТУРЕН УКРАС – ЗГРАДАТА ОД КАТАСТАРОТ   Дознавме дека зградата на катастарот пред 50 години им припаѓала на две прилепски фамилии. И...
 • АСФАЛТ ЗА “ОРДЕ КАБЕЦО”

  ПУЛС
  АСФАЛТ ЗА “ОРДЕ КАБЕЦО” Се подобрува на локалната патна инфраструктура. Нов слој асфалт ќе добијат жителите на улицата “Орде Кабецо”. Ра...
 • ПИТАЧИ И КОНТЕЈНЕРИ

  ФОКУС
  ПИТАЧИ И КОНТЕЈНЕРИ  Без пари до духовна храна и обратно...  Не е ретка шуркање по контејнери за ѓубре во скудниве времиња. Жената на ...
 • ЗАПРЕНИ МАШИНИ ЗА ПЛАНИРАНА СЕДУМКАТНИЦА

  ФОКУС
  Недоразбирања за новата градба кај мостот “Димо Наредникот”   ЗАПРЕНИ МАШИНИ ЗА ПЛАНИРАНА СЕДУМКАТНИЦА  Граѓаните рагираат на затво...
 • Т'ГА ЗА ПРИЛЕП

  ЖИВОТ
  Т'ГА ЗА ПРИЛЕП  Потомокот на аптекарското семејство Симиџиоски, Даниел Мелвил се врати од Швајцарија дома  Пензионерските денови ги ...
 • МОДЕРНО ОГНИШТЕ

  БИЗНИС
  Со “Дом дизајн” МОДЕРНО ОГНИШТЕ  Технолошкиот вишок од Микрон, алатничарот Борис Димчески создал фирма за современ мебел, на која и не...
 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • “ПАДНА” СОЛУНСКА ГЛАВА

  ОКО
  “ПАДНА” СОЛУНСКА ГЛАВА Планинарите на “Јане Сандански” уживаа од глетката на пределите на Јакупица. Го “кутнаа” врвот Солунска глава, ...
 • ТРИ ДЕНА “МЕД ТЕЧЕ” НА ПЛОЧНИК

  ОКО
  ТРИ ДЕНА “МЕД ТЕЧЕ” НА ПЛОЧНИК По празникот на пивото летоска, есенва го славиме медот. Над 25 пчелари од Прилеп и Македонија три дена излож...
 • БАВНО СТАСА КУЛТУРАТА

  ОКО
  БАВНО СТАСА КУЛТУРАТА Таи на сликата ЦК ,,Марко Цепенков,, на кој му минаат десетина година во градба до 1979 година, кога конечно стана катче ...
 • СЕПТЕМВРИСКА НУЛА

  ОКО
  СЕПТЕМВРИСКА НУЛА    Дефект е термометарот пред Комерцијална банка. Очигледно дека на на сонце во септември, апаратот, ако е исправен, н...
 • ПРЕДИЗВИК БАЛКАНИЈАДАТА

  СПОРТ
  Карате ПРЕДИЗВИК БАЛКАНИЈАДАТА Викендов претстои меѓународно докажување на Балканијадата во Лутраки, Грција. Настапот е заслужен со нај...
 • ВО НАЈТЕШКОТО УПРАВАТА ДА ЗАМИНЕ НЕ Е ФЕР

  СПОРТ
  Ракомет ВО НАЈТЕШКОТО УПРАВАТА ДА ЗАМИНЕ НЕ Е ФЕР Машкиот суперлигаш Прилеп, покрај резултатска криза, со двата стартни пораза од Борец во...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza