reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • НИЗ СВИЛЕВСКИ ХОРИЗОНТИ

  ОКО
  НИЗ СВИЛЕВСКИ ХОРИЗОНТИ Педесеттина планинари од ЕПД “Картуш” ја освоија околината на Битола. Од превојот Ѓавато, црквата Богородица низ...
 • МЕГА ЗЕЛНИК ЗА ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА

  ОКО
  МЕГА ЗЕЛНИК ЗА ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА Со зелник од две метри квадратни, замесен од неколку домаќинки од Марино маало, се одбележа празникот Света ...
 • МЛАДА ПАРТИЗАНКА – БОРБА ВОДЕЛА

  ОКО
  МЛАДА ПАРТИЗАНКА – БОРБА ВОДЕЛА Борбен прилепски дух на мермерна плоча со делкана фигура на млада партизанка со нешто во раката - пушка, ра...
 • ПАЈКИ НА “ДОЖДЛИВА ПЛАЖА”

  ОКО
  ПАЈКИ НА “ДОЖДЛИВА ПЛАЖА” Дождлив ден, а пајките покрај езерцето кај зградата од Судот, застанале да се измијат под природниот туш. Дождот...
 • НОСТАЛГИЈА ЗА ПРЕПОЛНА САЛА

  СПОРТ
  Ракомет НОСТАЛГИЈА ЗА ПРЕПОЛНА САЛА Во ракометната пауза, никој во РК Прилеп не зборува за идниот противник. Немоќни без пари и управа, ево...
 • ТРИ НАДЕЖИ НА СВЕТСКО

  СПОРТ
  Карате ТРИ НАДЕЖИ НА СВЕТСКО Во тек е Светското сениорско првенство во Белград, Србија. Меѓу 22 каратисти од македонската репрезентација, с...
 • ДИНАМО КАКО ОД КИЕВ

  СПОРТ
  Општински лиги ДИНАМО КАКО ОД КИЕВ В недела (10 ч.) во А лига, Динамо во Мажучиште го чека Чепигово. Лидерот нема милост. По седум максимални ...
 • ДЕЦАТА НА ДУШЕК

  СПОРТ
  Борење ДЕЦАТА НА ДУШЕК На 2 ноември, по повод празникот 3 Ноември, денот на ослободувањето, ќе има четврто Градско пионерско првенство во б...
 • ЛИДЕРОТ – НАЈТЕЖОК РИВАЛ

  СПОРТ
  Кошарка ЛИДЕРОТ – НАЈТЕЖОК РИВАЛ В сабота, во Кавадарци, ,,Ултимејт баскет,, засилен со Марјан Младеновиќ од Овче Поле, гостува кај прволиг...
 • ЧАТЛЕСКИ ПЛАНИРА СРЕДБА СО КЛИЧКО

  СПОРТ
  Бокс: По спектаклот во Универзална ЧАТЛЕСКИ ПЛАНИРА СРЕДБА СО КЛИЧКО Одлично организираниот професионален бокс меч во Универзална, каде ...
 • СМИРЕНИ ТРИ УПРАВИ ВО Г. КОЊАРИ

  СПОРТ
  Трета лига СМИРЕНИ ТРИ УПРАВИ ВО Г. КОЊАРИ Имало спас во Големо Коњари. По големи турбуленции, со три управи, страстите се смириле. Нов прет...
 • ЛЕСНО Е КОГА СО НАС СЕ 3.000 НАВИВАЧИ

  СПОРТ
  Фудбал: Игор Мирчески, млад полушпиц на 11 Октомври ЛЕСНО Е КОГА СО НАС СЕ 3. 000 НАВИВАЧИ Се поразигран е ,,11 Октомври,,. Осум кола не прима гол, ...
 • ИЗВИДНИЧКИ ШЕПОТ ВО БОГОМИЛА

  ПЕТКА
  ИЗВИДНИЧКИ ШЕПОТ ВО БОГОМИЛА Осумдесеттина извидници од цела Македонија го искористиле минатиот сончев викенд за рекреативна прошетка н...
 • “РАНДЕВУ” НА СТРУЧНИ УЧИЛИШТА

  ПЕТКА
  “РАНДЕВУ” НА СТРУЧНИ УЧИЛИШТА “Образовно рандеву - 2010” е името на манифестацијата на која учениците од државни стручни училишта ќе се за...
 • ,,КАЖИ НЕ, НА ДРОГАТА,,

  ПЕТКА
  ,,КАЖИ НЕ, НА ДРОГАТА,, Учениците од прва година во гимназијата “Мирче Ацев” беа дел од презентацијата на проектот поврзан со злоупотребит...
 • ЕКОНОМИСТИ – ТАЛЕНТИРАНИ АРТИСТИ

  ПЕТКА
  ЕКОНОМИСТИ – ТАЛЕНТИРАНИ АРТИСТИ Доан Сулејманоски, Симона Илиоска, Марија Аџиоска, Елена Стеваноска, Маја и Марта и се столбот на драмска...
 • ДЕТСКИ СУВЕНИРИ ОД МАЖУЧИШТЕ

  ПЕТКА
  ДЕТСКИ СУВЕНИРИ ОД МАЖУЧИШТЕ Бојан, Филип, Сара, Евгенија, Новица, Александра, Марија, Теона, Лихнида, Бобан, Антонио и Горан се ученици во по...
 • “БИБЛИО” УСПЕХ НА TAМАРА НАЈДОСКА

  ПЕТКА
  “БИБЛИО” УСПЕХ НА TAМАРА НАЈДОСКА Тамара Најдоска, осмоодделенка во “Рампо Левката” е првонаградена на натпреварот “Млади библиотекари...
 • ПЛОДНА ЕСЕН КАЈ ,,РАЦИНОВИ,, ПРВАЧИЊА

  ПЕТКА
  ПЛОДНА ЕСЕН КАЈ ,,РАЦИНОВИ,, ПРВАЧИЊА Возбидено не примија учениците од 1 - в одделение, кај учителката Соња Ристеска, во ОУ “Кочо Рацин” и у...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza