reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • ЧОВЕЧКИ ЖИВОТ

  ОКО
  ЧОВЕЧКИ ЖИВОТ Кога Господ ја направи дуњата, човекот дојде при него и му рече на Господа: “Ти ме направи човек! Кажи ми сега колку ќе живеам,...
 • ПАТЕРИЦИ И ШТИПКИ ОД ШВЕДСКА

  ОКО
  ПАТЕРИЦИ И ШТИПКИ ОД ШВЕДСКА Томе Велјаноски, нашинец во Шведска, испратил во болницата околу 15 чивта патерици и 12 штипки за отстранување н...
 • АРОСТА И СТАРОСТА СЕ ВЕЧНИ

  ОКО
  АРОСТА И СТАРОСТА СЕ ВЕЧНИ Уникатноста на сокаците, дуќаните во Старата чаршија плени. Минувачите кои одамна оставиле траги по калдрменит...
 • МАКЛЕРА ПРОТИВ ИШИЈАС И РЕВМА

  ОКО
  МАКЛЕРА ПРОТИВ ИШИЈАС И РЕВМА Маклера е името на растението кое се продава како лек против ревма и ишијас. Слично по карактеристиките со бр...
 • “ЧАДОР” ЗА АВТОМОБИЛИ

  ОКО
  “ЧАДОР” ЗА АВТОМОБИЛИ Неколкупати, преку фотографии и текстови, се обидуваме да допреме надлежните дека некои возачи се некултурни, ако с...
 • ДУЈО ЈА ЗАВРШИ КАРИЕРАТА

  СПОРТ
  ДУЈО ЈА ЗАВРШИ КАРИЕРАТА Диме Христоски - Дујо пред 20 години бранеше во 11 Октомври, во тандем со репрезентативецот Гоце Груевски - Чолако. С...
 • ПРОЛЕТЕР ОСТАНУВА НАЈДОБАР

  СПОРТ
  Џудо ПРОЛЕТЕР ОСТАНУВА НАЈДОБАР Џудо клубот Пролетер, еден од најстарите во земјава, останува најдобриот. Мерило се резултатите од 2010 год...
 • КОРИСНИ ТЕСТОВИ ВО СРБИЈА

  СПОРТ
  Ракомет: Жито Прилеп се враќа од турнејата КОРИСНИ ТЕСТОВИ ВО СРБИЈА Отсуствуваше само повредената Гичева Женскиот ракометен суперлигаш...
 • БЕЗ СТРАНЦИ ПО ОПСТАНОК

  СПОРТ
  Кошарка БЕЗ СТРАНЦИ ПО ОПСТАНОК Кошаркарскиот прволигаш Ултимејт баскет значително ослабен го пречекува утрешното продолжение од првен...
 • ШВАЈЦАРСКИ ИСКУСТВА ВО 11 ОКТОМВРИ

  СПОРТ
  Младинци ШВАЈЦАРСКИ ИСКУСТВА ВО 11 ОКТОМВРИ Тони Наумоски, координаторот на младинската школа во ФК 11 Октомври, беше на петдневен семинар ...
 • МАРАТОНЦИ В СНЕГ

  СПОРТ
  Фудбал: Засилени прволигашки подготовки на 11 Октомври МАРАТОНЦИ В СНЕГ Тренерот Здравески работи со 25 првотимци Зголемен интензитетот н...
 • ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА НА ГИМНАЗИЈАЛЦИТЕ

  ПЕТКА
  ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА НА ГИМНАЗИЈАЛЦИТЕ Околу 130 дела, ликовни творби, портрети, пејзажи работени во туш техника, молив, темпера, потоа глине...
 • ЛИЗГАЊЕ, ЧИТАЊЕ И ДРУГАРУВАЊЕ

  ПЕТКА
  ЛИЗГАЊЕ, ЧИТАЊЕ И ДРУГАРУВАЊЕ Ангела, Наталија и Наташа се шестто одделение во ОУ “Рампо Левката”. Среќни се што зимскиот распуст го искор...
 • РЕЦИТАТОРСКИ ВОСХИТИ ВО ВЕЛЕС

  ПЕТКА
  РЕЦИТАТОРСКИ ВОСХИТИ ВО ВЕЛЕС Теодора Цветаноска, 8-б одделение, во ОУ “Кире Гаврилоски - Јане” е среќна што учествувала на 43 - те Детски Ра...
 • “ПИСМО” КОЕ СЕКОЈ ГО РАЗБИРА

  ПЕТКА
  “ПИСМО” КОЕ СЕКОЈ ГО РАЗБИРА Шест години е со флејтата во душата. Свири сé Дијана Јованоска. Од сонати, кратки и подолги дела. Има 14 години. ...
 • СПОРТСКА САЛА ОД 2 МИЛИОНИ ДЕНАРИ

  ПЕТКА
  СПОРТСКА САЛА ОД 2 МИЛИОНИ ДЕНАРИ Учениците и наставниците од ОУ “Рампо Левката” весело, со игра и песна ја завршија минатата година. Така ...
 • САНИРАЊЕ НА КУЌАТА НА ,,МУЗИКАТА И МУЗИТЕ”

  ПЕТКА
  САНИРАЊЕ НА КУЌАТА НА ,,МУЗИКАТА И МУЗИТЕ” Градоначалникот Марјан Ристески и советникот за образование Марјан Матракоски разговараа со в...
 • ТОНИ ЧАТЛЕСКИ ВТОР МАНДАТ ДИРЕКТОР НА ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА

  КУЛТУРА
  ТОНИ ЧАТЛЕСКИ ВТОР МАНДАТ ДИРЕКТОР НА ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА Тони Чатлески повторно ја доби довербата да биде директор на ЦК “Марко Цепенков...
 • ПОЕЗИЈАТА Е НАДОПОЛНУВАЊЕ НА ЖИВОТОТ

  КУЛТУРА
  Василе Димески, поет ПОЕЗИЈАТА Е НАДОПОЛНУВАЊЕ НА ЖИВОТОТ “Поезијата е поинакво чувствување на животот. Отворање е на посебен свет во ко...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza