reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • фотка на неделата

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • МАРИОВО И МУКОС ЗЕМЕНИ “ПОД НОЗЕ”

  ОКО
  МАРИОВО И МУКОС ЗЕМЕНИ “ПОД НОЗЕ” Гробот на Стојан Кулески (Толе Паша) со посета од планинарите на ПД “Јане Сандански” беше почестен со в...
 • СИВА ГИМНАЗИЈА

  ОКО
  СИВА ГИМНАЗИЈА Гимназијата пред години. Иста. Стамена, издолжена на неколку катови со куп простории и безброј лавиринти во внатрешноста. Ч...
 • ПРОШТЕВАЈ – ПРОСТЕНО Е!

  ОКО
  ПРОШТЕВАЈ – ПРОСТЕНО Е! Прочка е празник за големите луѓе со широко отворени души. Прочка е ден кој продуцира радост, простување на оние ко...
 • ИТНО СЕ БАРААТ ИГРАЧИ

  СПОРТ
  Кошарка ИТНО СЕ БАРААТ ИГРАЧИ В сабота (19 ч.) во Спортска арена “Сонце, се игра мечот од плеј аутот за опстанок во Првата лига, Ултимејт баск...
 • МИЦЕ И ЖИВЧЕ ВО НЕЗАБОРАВ

  СПОРТ
  IN MEMORIAM МИЦЕ И ЖИВЧЕ ВО НЕЗАБОРАВ Градот остана без легендарните спортисти, шахистот Миле Башески - Мице (73) и фудбалерот Живко Ѓорѓиоски - Ж...
 • ЖИТО ПРИЛЕП СО СКРИЕНИ АДУТИ

  СПОРТ
  Ракомет: В недела борба за титула со Металург ЖИТО ПРИЛЕП СО СКРИЕНИ АДУТИ Шансата е тука да се искористи - вели тренерот Магдинчев В недел...
 • СЕДУМ ТЕСТА ВОДАТ КОН ПРВАТА ЛИГА

  СПОРТ
  Фудбал: Второлигашот 11 Октомври финишира со подготовките СЕДУМ ТЕСТА ВОДАТ КОН ПРВАТА ЛИГА Со нетрпение се чека стартот на 6 март Финиши...
 • ОДЛИЧЈА ЗА НАЈДОБРИТЕ ВО 2010

  СПОРТ
  Вечерва “Зенит” финишира со Изборот на спортисти ОДЛИЧЈА ЗА НАЈДОБРИТЕ ВО 2010 Прогласување од 19 часот во хотел “Кристал Палас” Редакци...
 • БИТОЛСКИ “КОКОНИ” СО ПП – ДИЗАЈН МОДЕЛИ

  ПЕТКА
  БИТОЛСКИ “КОКОНИ” СО ПП – ДИЗАЈН МОДЕЛИ Љубителите на модата, стилистите, битолските чупчиња и момчиња на деветти април во Домот на култу...
 • СО ВЕШТИ РАЦЕ И УМ ЗА ПРОДУКТИВЕН ЖИВОТ

  ПЕТКА
  СО ВЕШТИ РАЦЕ И УМ ЗА ПРОДУКТИВЕН ЖИВОТ Што е животот... Нашето “Сонце и месечина, желба и далечина...”. Да се допре, да се види преку ридишта ...
 • УМЕТНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ

  ПЕТКА
  УМЕТНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ Глумење, опера, балет... Интересна уметност за младите кои доколку малку имаат дарба - длабок глас, тенок стас и мала на...
 • ЗБОРОВНА ПОРЦИЈА СО АФИРМАТИВНА МЕРКА

  ПЕТКА
  ЗБОРОВНА ПОРЦИЈА СО АФИРМАТИВНА МЕРКА Тричлен тим на афирмативци и исто толкав Тим на негативци во еден од кабинетите на гимназијата “Мир...
 • ВНИМАНИЕ И ПАРИЧКА ЗА ЗДРАВЈЕ

  ПЕТКА
  ВНИМАНИЕ И ПАРИЧКА ЗА ЗДРАВЈЕ Со песна и со спортска игра младите активисти на Црвениот крст се обидоа да соберат денар повеќе за децата с...
 • репертоар

  КУЛТУРА
  НУЦК”Марко Цепенков”- Прилеп Репертоар на Театарот Сабота, 26 февруари “Маратонците го трчаат почесниот круг”, режија Кирил Петрески п...
 • АНГЛИСКА ЛИТЕРАТУРА ВО БИБЛИОТЕКА

  КУЛТУРА
  АНГЛИСКА ЛИТЕРАТУРА ВО БИБЛИОТЕКА  Сликовници, лектири, белетристика, стручна литература на англиски јазик доби библиотеката “Борка ...
 • ЈАВЕ ЗА “АРОПЛАН ШО ЛЕТА ПОЗЕМИ”

  КУЛТУРА
  ЈАВЕ ЗА “АРОПЛАН ШО ЛЕТА ПОЗЕМИ” “Ароплан шо лета по земи - Житие по Коста Саруфте” е најновата книга од современиот раскажувач Блаже Ал...
 • ПОРТРЕТИ ОД ЧАТЛЕСКИ ВО СКОПЈЕ

  КУЛТУРА
  ПОРТРЕТИ ОД ЧАТЛЕСКИ ВО СКОПЈЕ “Портрети” е тематската изложба на 25 слики од Тони Чатлески која во вторник ќе биде отворена во КИЦ во Скоп...
 • “ПРЕСКОК” НА АТРАКТИВНА ЛОКАЦИЈА ВО ВЕНЕЦИЈА

  КУЛТУРА
  “ПРЕСКОК” НА АТРАКТИВНА ЛОКАЦИЈА ВО ВЕНЕЦИЈА Проектот “Прескок” од скулпторот Жарко Башески, чиј носител е ЦК “Марко Цепенков” ќе биде...
 • СТОТТИОТ НАПИС

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  СТОТТИОТ НАПИС Според нашата евиденција (можеби не многу точна) ова е стоттиот напис. Сто статии во “Зенит” во рубриката “јазичен агол”. ...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza