reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • Урбана бришка

  ОКО
  Урбана бришка Пајажината и прашината не ја избледнеле фотографијата, чувана љубоморно во куферите на таван. Таа навира спомени од младост...
 • Марш и почит

  ОКО
  Марш и почит Што знаат друго “Картушовските планинари”, освен да ги “мерат” и, без калдисување, да уживаат во есенските бои на шумите. Пед...
 • Петочен “чамче муабет”

  ОКО
  Петочен “чамче муабет” Friday after work party. Така го насловија службениците од јавните фирми и од по некоја приватна петочното после работно дру...
 • Будуќност доаѓа на 19 јануари

  СПОРТ
  Ракомет: Жито Прилеп гледа кон пролетниот распоред Будуќност доаѓа на 19 јануари Покрај со црногорскиот гигант, преостануваат уште шест ме...
 • Слабо на гости

  СПОРТ
  Победа ј., Трета и општински Слабо на гости Второлигашот Победа јуниор загуби за пет минути во Скопје, со 2-0 од Треска, поранешна Македонија...
 • Охридско лето

  СПОРТ
  Историја Охридско лето Културата го истурка фудбалот во спортска емисија! Се случи 2003 година. Победа играше реванш во 2. коло од европскиот...
 • Изнагледавме репрезентации

  СПОРТ
  Изнагледавме репрезентации Љубителите на фудбалот се изнагледаа натпревари за кусо време есенва меѓу репрезентации. Серијата меѓународн...
 • Опстанокот е остварлив

  СПОРТ
  Фудбал: 11 Октомври по серијата прволигашки успеси Опстанокот е остварлив Управата и спонзорот се главни мотиватори, а преостана само на и...
 • “Недопирливите” од ОУ “Блаже Конески”

  ПЕТКА
  “Недопирливите” од ОУ “Блаже Конески” Се трошат пофалните зборови за “махерите” за фудбал од ОУ “Блаже Конески”. Овојпат четвртоодде...
 • Полиглот од седмо

  ПЕТКА
  Полиглот од седмо Милена Чакмакоска е седмоодделенка во ОУ “Добре Јованоски”. Уште од сега знае што сака да биде кога ќе порасне. Одлична ...
 • Жиците на ОУ “Гоце Делчев”

  ПЕТКА
  Жиците на ОУ “Гоце Делчев” Жнеат успеси мандолинските и гласните жици од музичката секција во ОУ “Гоце Делчев” наштимани од менторот Љу...
 • Литературна локомотива

  ПЕТКА
  ОУ “Кире Гавриилоски - Јане” Литературна локомотива Во ОУ “Кире Гаврилоски - Јане”, меѓу многуте, најактивна е литературната секција, с...
 • Репертоар на Театарот

  КУЛТУРА
  НУЦК,, Марко Цепенков,, Репертоар на Театарот Петок, 25 ноември 19.30 часот ,, Калигула,, режија Зоја Бузалковска...
 • Крстески на изложба во Холандија

  КУЛТУРА
  Крстески на изложба во Холандија Стрип уметникот Златко Крстески изложува на меѓународната изложба "Living fast" во холандскиот град Алпен, про...
 • “Прилепска калдрма” за духовната енергија низ годините

  КУЛТУРА
  “Прилепска калдрма” за духовната енергија низ годините “Прилепска калдрма” е новата книга од авторот Наташа Мирческа, која синоќа беше ...
 • Аплаузи за “Шаторо” во Корча

  КУЛТУРА
  Аплаузи за “Шаторо” во Корча Аплаузи од нашинците и од прилепчаните во Корча, Албанија, доби монодрамата “Јас, Илија Димоски - Шаторо”, во...
 • “Јунаците од бајките” за најмладите

  КУЛТУРА
  “Јунаците од бајките” за најмладите Ансамблот на театарот ја подготвува новата детска претстава “Јунаците од бајките” во режија на Пет...
 • ФЛАЕР

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  ФЛАЕР Чита нешто соговорникот. Го прашуваме: - Што е тоа? - Флаер! - одговара тој. - Што, што? - препрашуваме. - Флаер, флаер! Го земаме листот, а...
 • ОДГЛЕДУВА ЦРВЈЕ НА РОДНАТА ГРУТКА

  ЖИВОТ
  Прилепчанец се врати од Хрватска по две децении ОДГЛЕДУВА ЦРВЈЕ НА РОДНАТА ГРУТКА Органското ѓубриво добиено од арско ѓубре со помош на к...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza