reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • Благословот на Ванде

  ОКО
  Благословот на Ванде Актерот Димко Вандески пред многу години му дал благослов на младиот колега Димитар Црцороски: “Да дај Господ, да доч...
 • Бастунот и пушката на Чоната

  ОКО
  Бастунот и пушката на Чоната Ниту снегот до колена, ниту студот под нула, ниту деветтата деценија  од животот не го спречија Благоја Чоно...
 • Рекче, хотел и Борово... на едно

  ОКО
  Рекче, хотел и Борово... на едно Ретка фотографија од центарот на дамнешен Прилеп. Можеби не е толку стара. Датира од пред околу 50 години. Ста...
 • Крале Марко и Црна Арапина за Прочка

  ОКО
  Крале Марко и Црна Арапина за Прочка Групната маска Крале Марко и Црна Арапина од ученици од Прилеп ќе биде една од околу 150 маски и две илја...
 • Државно во Тетово

  СПОРТ
  Карате Државно во Тетово В недела е државното сениорско првенство во карате, шанса за прилепските клубови да потврдат уште еднаш дека се м...
 • Навики за неплаќање

  СПОРТ
  Последици од минатото Навики за неплаќање Салите, малите и поголемите, работат со полн капацитет, барем ако се земе за репер побарувачката...
 • Металург првпат се плаши

  СПОРТ
  Ракомет: Одложувања во Регионалната лига Металург првпат се плаши Скопјанките имаат повредени и избегнуваат меч Нема кој да спроведе ред...
 • Минијатурен Пандев од Австралија

  СПОРТ
  Никола Кулески Минијатурен Пандев од Австралија Лета илјадници километри да игра за Македонија Во младинската фудбалска репрезентација...
 • За опстанок се бориме како за титула

  СПОРТ
  Фудбал: Ардијан Нухију, нов шпиц во 11 Октомври За опстанок се бориме како за титула Не е важно кој ќе дава голови, Гешоски, Мојсовски, сите з...
 • Гимназиска трибина за јазикот

  ПЕТКА
  Гимназиска трибина за јазикот “За промоција на јазичната култура, повеќејазичност и   разновидност, членките на УНЕСКО го одбележаа ...
 • Изненадување од Германија

  ПЕТКА
  Изненадување од Германија Пријатно изненадување за учениците од ОУ “Кочо Рацин” предизвикаа Германките Ане - Катрин Клат и Клаудиа Сил, к...
 • Отчет на Американците

  ПЕТКА
  ОУ “Блаже Конески” Отчет на Американците Успешно се оконча една етапа од убавата приказна за соработката меѓу ОУ “Блаже Конески” и УСА...
 • Индијанци, Црнци Ескими... од ОУ “Добре Јованоски”

  ПЕТКА
  Индијанци, Црнци Ескими... од ОУ “Добре Јованоски” Спектакуларна веселба ќе има за празникот Прочка кај учениците од ОУ “Добре Јованоски...
 • Српскиот амбасадор кај “колегата” Трајче Камчески

  ПЕТКА
  Српскиот амбасадор кај “колегата” Трајче Камчески Двете екселенции, амбасадорот на Србија Томислав Ѓурин и амбасадорот на Детската амба...
 • Репертоар на Театарот ,, Војдан Чернодрински,,

  КУЛТУРА
  НУЦК ,,Марко Цепенков,, Репертоар на Театарот ,, Војдан Чернодрински,, Петок, 24 февруари - 19.30 ч. ,, Антица,, режија Бранко Брезовец...
 • Поетско пладне в библиотека

  КУЛТУРА
  Поетско пладне в библиотека Поетско пладне ќе има в четврток во библиотеката за патрониот празник, со кое ќе се одбележат 70 години од убист...
 • Без душа, не си уметник

  КУЛТУРА
  Маја Џордано, сликар Без душа, не си уметник “Да се биде уметник, значи да имаш душа, да бидеш човек. Да си почитувач на минатото, чинител на ...
 • ,, Маратонците ...,, истрчаа во Гевгелија

  КУЛТУРА
  ,, Маратонците ...,, истрчаа во Гевгелија Ансамблот на театарот имаше уште едно гостување, овој пат во Гевгелија. Ја одигра комедијата “Марат...
 • Автентични маски на изложба

  КУЛТУРА
  Автентични маски на изложба Традиционално напладне во салонот на ЦК “Марко Цепенков” ќе биде отворена изложбата на маски, изработени од ...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza