reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • СДСМ во подготовка за локалните избори в година

  ПУЛС
  Црвенковски во Прилеп СДСМ во подготовка за локалните избори в година “Локалните избори во март в година, ќе бидат референдрум за власта, ...
 • Нови лидерки

  ПУЛС
  УЖ на ВМРО ДПМНЕ Нови лидерки Ново раководство има Унијата на жени на ВМРО - ДПМНЕ. Претседател е Христина Трпческа, дипломиран учител и во...
 • Губитнички танц на Бранко

  ПИСМА
  Губитнички танц на Бранко Бранко пак дојде во Прилеп, без срам и перде. Со СДСМ губи, а тој се дрзнува да им се опули в очи на граѓаните. Лице ...
 • Демнат мразулци

  АКТУЕЛ
  Демнат мразулци Поларниот бран го декорира градот и со мразулци, покрај снежното руво на покривите и улиците и ледените тротоари. Со проме...
 • Се урна покривот на пазарот

  АКТУЕЛ
  Се урна покривот на пазарот Тежината на снегот урна неколку десетици метри од покривот на градскиот пазар. За среќа, немаше повредени, а из...
 • Штедење струја со преполовено уличното осветлување

  АКТУЕЛ
  Штедење струја со преполовено уличното осветлување Локалните власти штедат струја со редукција на уличното осветлеување за да придонеса...
 • ''Летаат'' ноти на 395 музичари

  ИНТЕРВЈУ
  Кире Гаралоски, директор на ОМУ ,,Орде Михајлоски - Оцка,, ''Летаат'' ноти на 395 музичари Точно 25 наставници се грижат за образованието на деца...
 • Ефтин гас, место бензин, со системите “АЦ “

  БИЗНИС
  Во сервисот Ловато Ефтин гас, место бензин, со системите “АЦ “ Се штеди до 40 отсто во споредба со бензинот Во времето на сé поскапи горива ...
 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • Пејо и укасаниот селанец

  ОКО
  Пејо и укасаниот селанец Двајца браќа, како сите живи луѓе, и тие купувале сол. Им се видела солта скапа, та гледајќи како расте житото, реши...
 • Љубов на велисипед

  ОКО
  Љубов на велисипед Велосипедот бил модерно, но и престижно средство за превоз на половината од минатиот век. Бидејќи автомобилите се броел...
 • “Љубовна” - нов сингл од ,,Д Хаундс,,

  ОКО
  “Љубовна” - нов сингл од ,,Д Хаундс,, Групата “Д Хаундс,, го промовираше синглот “Љубовна” со кој го започна походот за освојување на макед...
 • Контрола со Пелистер

  СПОРТ
  Корзо Контрола со Пелистер Подготовки во полн ек има третолигашкиот лидер, Корзо. Се работи на отворено, во фитнес и во сала “Македонија”....
 • Плејофот со душа го чекаме на 10 март

  СПОРТ
  Ракомет: Жито Прилеп во борба за трофеј Плејофот со душа го чекаме на 10 март Ривали се четири најдобри од домашната лига, плус Металург При...
 • Талески останува

  СПОРТ
  Победа јуниор Талески останува Десниот бек Даниел Талески останува во второлигашот Победа јуниор покрај повикот од прволигашот Силекс. П...
 • План за скок до бараж

  СПОРТ
  Фудбал: Трајче Илиоски, тренер на 11 Октомври План за скок до бараж Директен опстанок само со серија победи Прилеп како најфудбалски град н...
 • Читателите гласаат по СМС до среда

  СПОРТ
  Изборот ЗЕНИТ спортист 2011 е на 17 февруари Читателите гласаат по СМС до среда  Четвртпат избираме Спортист на Зенит за 2011, а за разлика од...
 • Економски ,,англичани,,

  ПЕТКА
  Економски ,,англичани,, Секцијата по англиски јазик под менторство на професорот Спасија Нешкоска - Цуцулеска, веќе пет месеци активно била...
 • Младите за борците од НОВ

  ПЕТКА
  Младите за борците од НОВ “За да не се заборават, ниту повторат маките и изгубената младост на македонските борци од Втората Светска Војна...
 • Добиваме конкуренција

  ПЕТКА
  Добиваме конкуренција Остроумните, Андреј Џопа и неговиот имењак Стојаноски, од шесто одделение во ОУ “Кире Гаврилоски”, се сетиле да нап...

АРХИВА

492

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza