reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • Маски и шкафчиња

  ПЕТКА
  СОУ “Ѓорче Петров” Маски и шкафчиња “Праксата е најдобар учител” - е неофицијалното мото на СОУ “Ѓорче Петров”. Тоа најдобро се потврду...
 • Еко подови в гимназија

  ПЕТКА
  Еко подови в гимназија Како што кажа на патрониот празник, така и оствари, директорот на гимназијата “Мирче Ацев”. Веќе е при крај еден од ...
 • Репертоар

  КУЛТУРА
  НУЦК ,,Марко Цепенков,, 62 години театар ,,Војдан Чернодрински,, Репертоар Среда, 15 февруари - 19.30 часот ,,Мангите пијат чај,, Четврток, 16 февру...
 • Сеќавање на Толе Паша

  КУЛТУРА
  Сеќавање на Толе Паша Со панихида, свечен собир и беседа се одбележа 108 годишнината од загинувањето на легендарниот војвода Толе Паша, (Сто...
 • Се токми карневалот Прочка

  КУЛТУРА
  Се токми карневалот Прочка Локалната самоуправа ги интензивира подготовките за годинешниот 12-ти карневал “Прочка 2012” на 26 февруари. Сове...
 • Прилепско - кралевски цртан филм и зборник

  КУЛТУРА
  Прилепско - кралевски цртан филм и зборник Библиотеката “Борка Талески” на официјалната посета на Кралево, воспостави соработка со библи...
 • “УРБАН” за Петар Петрески

  КУЛТУРА
  “УРБАН” за Петар Петрески Заради придонесот во ширење на културата во Македонија, писателот Петар Петрески, директор на Библиотеката “Б...
 • ЦАЦИ НОСИ МИНЃУШИ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  ЦАЦИ НОСИ МИНЃУШИ Новинарите од малите екрани кога се претставуваат себе си или кога претставуваат некој од своите колеги, го прават тоа с...
 • БАКАЛ ИЛИ ПРОДАВАЧ

  ЖИВОТ
  БАКАЛ ИЛИ ПРОДАВАЧ Зборот бакал е именка од машки род која означува трговец на различни ситни производи, обично прехранбена стока. Станува...
 • ПРАЗНИК ЗА ТРОЈЦАТА АРХИЕРЕИ

  ЖИВОТ
  ПРАЗНИК ЗА ТРОЈЦАТА АРХИЕРЕИ Празникот на Светите Три Вселенски учители и светители е востановен за празнување во 11 век. Секој од овие три ...
 • СТО ДРАМ АЛВА ОД ВЕК ЗА НА ВЕК

  ЖИВОТ
  Ѓорѓи Штаргоски, бакал СТО ДРАМ АЛВА ОД ВЕК ЗА НА ВЕК 90 годишниот бакал и годинава ќе запали свеќа на празникот на еснафот Три Светители и ќ...
 • Сибир во Прилеп

  ПУЛС
  Сибир во Прилеп  Година ќе се памети и по студовите кои нé зафатија последниве неколку недели. Не дека немало постудени зими, ама некако ...
 • ЦРВЕН ТЕПИХ ПАК ЗА ГРАЃАНИТЕ

  ПУЛС
  ЦРВЕН ТЕПИХ ПАК ЗА ГРАЃАНИТЕ Повеќе од 400 граѓани денеска ќе зачекорат на црвениот тепих и ќе ја посетат Општината на вториот “Отворениот ...
 • Се адаптира терминалот

  ПУЛС
  Се адаптира терминалот Комуналец и локалните власти го осовременуваат царинскиот терминал на четири илјади метри квадратни. Терминалот с...
 • Легализирани 800 дивоградби

  ПУЛС
  Легализирани 800 дивоградби Над 800 дивоградби се озаконети по завршувањето на пријавувањето на дивоградбите во септември лани. Локалните в...
 • Промоција на “Купи куќа - купи стан “

  ПУЛС
  Промоција на “Купи куќа - купи стан “ Осумте банки кои учествуваат во владиниот проект “Купи куќа, купи стан” им ги објаснуваа условите н...
 • Се крои градски сообраќај

  ПУЛС
  Се крои градски сообраќај Сообраќајниот факултет во Битола изработува студија за оправданост од воведување на градски превоз во Прилеп, п...
 • Метеж за прием на деца в градинка

  ИНТЕРВЈУ
  ЈУДГ “Наша иднина” Метеж за прием на деца в градинка Четирите градинки се дом за неколку стотина деца за кои се гржат како мајки неколку д...
 • Пролет за бизнис зоната Металец

  АКТУЕЛ
  При крај формалности Пролет за бизнис зоната Металец Владата ја интензивира постапката за претворање на дел од дворот на Металец во индус...
 • Локација за бензинска пумпа

  АКТУЕЛ
  Локација за бензинска пумпа Министерството за транспорт и врски огласи за продажба државно градежно земјиште наменето за бензиски пумпи ...

АРХИВА

492

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza