reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • “Крајот на светот каков што го знаеме” нова премиера на МДС

  КУЛТУРА
  “Крајот на светот каков што го знаеме” нова премиера на МДС “Крајот на светот каков што го знаеме,, од Алекс Браун, во режија на Андреј Бог...
 • Стрип дела од Филип Цакоски во Велес

  КУЛТУРА
  Стрип дела од Филип Цакоски во Велес Младиот уметник Филип Цакоски учествува на изложба на стрип дела во Велес во рамките на проектот “Стр...
 • Нов лик за Цепенков

  КУЛТУРА
  Тони Чатлески, директор на ЦК “Марко Цепенков” Нов лик за Цепенков Надворешно реновирање, уредување на салата, нова премиера, изложби, ко...
 • Ново руво за куќата на Бектешовци

  КУЛТУРА
  Ново руво за куќата на Бектешовци Куќата на Бектешовци, градена 1923 година од битолски мајстори, ќе се “облече во старото” руво со акцијата...
 • ПРОДОР - ПРОБИВ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  ПРОДОР - ПРОБИВ “Наше е да работиме, тој нека зборува што сака”. “Твое е да решиш”. Имаат ли овие реченици некаква логика и некакво значењ...
 • Вез на кожа

  ЖИВОТ
  Џудистот Борче Тошески станал tatto уметник Вез на кожа Тетовирањето не е болно, туку чувството е како гребење Гастарјбајтерите сакаат тела...
 • Конците во старата елита

  ПУЛС
  Во СДСМ Конците во старата елита Раздвижени се актерите на политичката сцена во земјава. Владеачката партија ВМРО - ДПМНЕ, сменува над 150 ф...
 • И странци ја меркаат бизнис зоната Прилеп 1

  ПУЛС
  И странци ја меркаат бизнис зоната Прилеп 1 Уште едно електронско наддавање за девет плаца за градба на фабрики во зоната Прилеп 1 или Метал...
 • Темели за црквата Свети Константин и Елена

  ПУЛС
  Во типската населба Темели за црквата Свети Константин и Елена Сакрален објект посветен на Светиот цар Константин и Светата царица Елена ...
 • Разместувања на студиските програми

  ПУЛС
  Разместувања на студиските програми “Одредени дисперзирани студии не се укинуваат, туку се разместуваат во други места да функционираат ...
 • Сто социјалци на работа

  ПУЛС
  Сто социјалци на работа Од први мај, локалните власти ќе ангажираат сто социјални случаи за јавни работи. Ова го најави градоначалникот Ма...
 • ЕУ пари за заштита на средината

  ПУЛС
  ЕУ пари за заштита на средината Со европски пари и со дел средства од државниот буџет во Прилеп ќе се реализира еден од најголемите проекти...
 • Микросам конструира машина за авионски крилја

  ПУЛС
  Микросам конструира машина за авионски крилја Крилја за руски комерцијален авион, направени од композитни материјали, ќе излегуваат од ма...
 • Хакирана страницата на Општината

  ПУЛС
  Хакирана страницата на Општината Непознати лица вчера попладне ја “урнаа” заштитата на веб страницата на општината Прилеп и на неколку м...
 • ПРИЛЕП НЕКОГАШ И СЕГА

  ИНТЕРВЈУ
  ПРИЛЕП НЕКОГАШ И СЕГА {gallery}intervju/203/opstina{/gallery}...
 • Локалните даноци преку интернет и СМС

  ИНТЕРВЈУ
  Бошко Талески, раководител на Одделението за администрирање на приходи Локалните даноци преку интернет и СМС Граѓаните се совесни и ги по...
 • СО ПЕСНА ЌЕ СЕ ДОГРАДУВА ЦРКВАТА СВЕТА ПЕТКА

  АКТУЕЛ
  В недела во ЦК “Марко Цепенков” СО ПЕСНА ЌЕ СЕ ДОГРАДУВА ЦРКВАТА СВЕТА ПЕТКА Со купување на влезница за музичкиот концерт на кој ќе наста...
 • ЗАВЕТ ЗА ПОТОМЦИТЕ

  АКТУЕЛ
  Пред неделниот хуманитарен концерт за доградба на црквата Света Петка во Точила ЗАВЕТ ЗА ПОТОМЦИТЕ  Орде Стамболџиски - Градењето на цр...
 • ВИСОКОКВАЛИТЕТНИ ПРАШКАСТИ МАТЕРИИ

  БИЗНИС
  ГОДАМ ВИСОКОКВАЛИТЕТНИ ПРАШКАСТИ МАТЕРИИ “Годам” е една од првите фирми кои на електронската аукција купија плац во индустриската зона ...
 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...

АРХИВА

484

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza