reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • Колапсот на оранжериите

  ОКО
  Колапсот на оранжериите Неколку десетици хектари земјоделски површини под оранжерии наскоро ќе исчезнат од просторот во продолжение на т...
 • Алинчанец ги крепи корените во Врање

  ОКО
  Алинчанец ги крепи корените во Врање Македонскиот ентитет во Јужна Србија, во Врање, Бујановац, Босилевград, Прешево и Сурдулица се под зак...
 • Една трпеза за попови и оџи

  ОКО
  Една трпеза за попови и оџи На заедничи ручек, за велигденските празнувања, во трпезаријата на црквата Свето Благовештение седнаа свештен...
 • МАРИНОСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛ

  СПОРТ
  Ракомет Мариноски претседател Продолжуваат активностите за реактивирање на машкиот ракометен клуб РК Прилеп, згаснат во 2010 година. Дозна...
 • Буцо после Бибио

  СПОРТ
  Смена во групата “Мајмуни” Буцо после Бибио После 20 години, смена на лидерското место во навивачката група “Мајмуни” Наместо водачот Бл...
 • Чатлески прогласи ВБЦ шампион

  СПОРТ
  Бокс: Во Заечар, Србија Чатлески прогласи ВБЦ шампион Неуморниот Ѓорѓи Чатлески, меѓународен боксерски судија, е првиот Македонец кој суд...
 • Две години тренинзи за еден меч

  СПОРТ
  Фудбал: Нов голман во 11 Октомври, Александар Игески Две години тренинзи за еден меч Во неделата меѓу стативите на 11 Октомври првпат се прет...
 • Два меча за три дена

  СПОРТ
  Кошарка Два меча за три дена Забрзано се игра Втората кошаркарска лига. После празничната пауза, се игра пропуштеното со два меча за три де...
 • “Владетели” во училишните игри

  СПОРТ
  Спортски школи: КГС Партизан “Владетели” во училишните игри Тешка криза ја тресе гимнастиката не само во Прилеп. Многу клубови се откажу...
 • Позајмување на германски искуства

  ПЕТКА
  Позајмување на германски искуства Двајцата професори, Мануела Котеска и Спасија Нешкоска Цуцулеска, со директорката Наталија Ацеска  о...
 • Давор е ,,Хемиска фурија,,

  ПЕТКА
  ОУ ,,Гоце Делчев,, Давор е ,,Хемиска фурија,, Не запираат успесите на учениците од ОУ “Гоце Делчев” по хемија. После успесите во средното “Ј...
 • Каде да се “приберат” наградите

  ПЕТКА
  ОУ “Климент Охридски” Каде да се “приберат” наградите На општинскиот натпревар под наслов “Млади техничари”, девет ученици од ОУ “Кли...
 • НАЈ ПЕТКА - zenitpetka@gmail.com

  ПЕТКА
  НАЈ  ПЕТКА - zenitpetka@gmail.com Драги наши зенитпетковци! Разбудете се! Изборот за нај ученик, нај одделение, нај наставник и се разбира нај учили...
 • Река од “Еурека”

  ПЕТКА
  ОУ “Блаже Конески” Река од “Еурека” Експерти по роботика, автоматика, агротехника... се “калат” во техничкиот кабинет во ОУ “Блаже Коне...
 • Репертоар на театарот

  КУЛТУРА
  НУЦК ,,Марко Цепенков,, Репертоар на театарот Сабота, 21 април - 20.00 часот ,,Мангите пијат чај,, Четврток, 26 април - 20.00 ч. ,, Тапани во ноќта,,...
 • “Ехото на старата тага” нова книга од Петрески

  КУЛТУРА
  “Ехото на старата тага” нова книга од Петрески “Ехото на старата тага” е новата книга од писателот Горјан Петрески, промовирана во Библи...
 • Додека ме држат нозете ќе играм

  КУЛТУРА
  Диме Билески, играорец и кореограф Додека ме држат нозете ќе играм Диме Билески веќе 45 години професионално е посветен на фолклорот. Од ма...
 • Фолклорот ја чува традицијата

  КУЛТУРА
  65 години КУД “Мирче Ацев”, Фолклорот ја чува традицијата Ќе одекнат тапанот, кавалот, ќе се заврти македонското оро вечерва од 19 часот во ...
 • ЗА МАКА СМЕ РОДЕНИ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  ЗА МАКА СМЕ РОДЕНИ Кутриот наш Македонец. За мака е роден. Гостин во телевизиска емисија. Тема е економијата. Гостинот, економист. Зборува з...
 • ТУТУН, НАМЕСТО ЛОНДОН

  ЖИВОТ
  Даниел Мирчески  на тутунските корени ТУТУН, НАМЕСТО ЛОНДОН За едно евро субвенција за килограм, се вратил дома од Велика Британија да с...

АРХИВА

484

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza