reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • "ТЕЧЕ" МЕД НА ПЛОЧНИКОТ

  ОКО
  "ТЕЧЕ" МЕД НА ПЛОЧНИКОТ Трет пат друштво на медари "Братство" го организира тридневниот  фестивалот на медот на плочникот. До сабота двае...
 • АМАЛИ ПОД СААТ

  ОКО
  АМАЛИ ПОД СААТ Додека се реконструираат темелите на Саатот да се запре навалувањето на Кулата, навираат спомени за  просторот што бил со...
 • УКРАСНИ ПТИЦИ НА ИЗЛОЖБА

  ОКО
  УКРАСНИ ПТИЦИ НА ИЗЛОЖБА Околу 350 егзотични птици и некои други мали домашни миленици, изложени во кафези привлекоа стотици љубители на "пе...
 • ОКТОМВРИСКО КАПЕЊЕ ПОД ФОНТАНА

  ОКО
  ОКТОМВРИСКО КАПЕЊЕ ПОД ФОНТАНА Три деца уживаа во октомвриското капење на џапмпинг фонтаната пред ЦК "Марко Цепенков". Тие не ја издржаа го...
 • НАЈВИСОКИ СТАНДАРДИ НА СВЕТСКИТЕ КУПОВИ

  СПОРТ
  Моделарство НАЈВИСОКИ СТАНДАРДИ НА СВЕТСКИТЕ КУПОВИ Впечатоците се сумирани по двата светски купа во воздухопловно моделарство на аерод...
 • ДЕСЕТ МЕДАЛИ

  СПОРТ
  Гимнастика ДЕСЕТ МЕДАЛИ Одлични гимнастичари од КГС Партизан Прилеп. Колку посакуваше тренерот Златко Ангелески, толку медали освоија на...
 • ДЕТЕ ОД РОПОТОВО НАДАРЕН ГОЛГЕТЕР

  СПОРТ
  Фудбал: Надеж за кого се зборува - Марјан Радески ДЕТЕ ОД РОПОТОВО НАДАРЕН ГОЛГЕТЕР Тренира со Металург, дава голови за 11 Октомври Средина...
 • МНОГУ ГРЕШКИ

  СПОРТ
  РК Прилеп МНОГУ ГРЕШКИ Трет пораз на РК Прилеп на петтиот настап есенва во машката прва ракометна лига. Загубен е со 29-31 на домашен паркет о...
 • АЈФЕЛОВА КУЛО, ДОАЃАМЕ!

  СПОРТ
  Ракомет: Жито Прилеп преку Швеѓанките во 3. коло АЈФЕЛОВА КУЛО, ДОАЃАМЕ! Следен ривал е Иси Париз од Франција Есенски подарок од Жито Приле...
 • ГО САКАМ МОЈОТ ГРАД - ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

  ПЕТКА
  ГО САКАМ МОЈОТ ГРАД - ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ООУ "Кире Гаврилоски - Јане" и нашата "Петка" распишуваат литературен конкурс на тема: "Го сакам мој...
 • КРУНИСАНА ЉУБОВТА КОН ФОТОГРАФИЈАТА

  ПЕТКА
  КРУНИСАНА ЉУБОВТА КОН ФОТОГРАФИЈАТА Гимназијалецот Ѓорѓи Десподов дебитира со изложба на уметнички фотографиии. Огненото крштевање на Д...
 • ЕКО СВЕСТ ПРЕКУ МОДНА РЕВИЈА

  ПЕТКА
  ЕКО СВЕСТ ПРЕКУ МОДНА РЕВИЈА СОУ "Ристе Ристески - Ричко", од учебната 2011/12 г., преку Министерството за образование почна со имплементација н...
 • ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА МЛАД ПРОНАОЃАЧ

  ПЕТКА
  Во гимназијата "Мирче Ацев" ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА МЛАД ПРОНАОЃАЧ Теодора Кочоска, од трета година во Гимназијата го добила златниот медал од сој...
 • ПОЧНА "НОЌТА НА ВЕШТЕРКИТЕ"

  ПЕТКА
  Во СОУ "Кузман Јосифоски-Питу" ПОЧНА "НОЌТА НА ВЕШТЕРКИТЕ" Инспирирани од празникот "Halloween" или "Ноќ на вештерките" членовите на англиската ...
 • УПИСНИНА ЗА 100 ДЕНАРИ ЗА БИБЛИОТЕКАТА

  КУЛТУРА
  Месец на книгата УПИСНИНА ЗА 100 ДЕНАРИ ЗА БИБЛИОТЕКАТА До 15 ноември уписнината за сите возрасти и категории  во градската библиотека е с...
 • ПРИЛЕПЧАНИ ВО ПОСЕТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ВРАЊЕ

  КУЛТУРА
  ПРИЛЕПЧАНИ ВО ПОСЕТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ВРАЊЕ На повидок е развој на плодна културна и стопанска соработка меѓу нашата општина и Врање од с...
 • ДЕЛАТА ОД ДРЕН ВО РЕСЕН

  КУЛТУРА
  ДЕЛАТА ОД ДРЕН ВО РЕСЕН Вечерва во Домот на културата "Драги Тозија" во Ресен ќе биде отворена изложба на дела од ликовната колонија Дрен. Д...
 • СЈАЕН АНСАМБЛ Е ПРИЛЕПСКИОТ

  КУЛТУРА
  Ива Милошевиќ, режисер од Србија СЈАЕН АНСАМБЛ Е ПРИЛЕПСКИОТ Српската режисерка Ива Милошевиќ првпат креира претстава во македонски теат...
 • ТОРИЧЕЛИ ГО ЗАБОРАВИЛ БАРОМЕТАРОТ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  ТОРИЧЕЛИ ГО ЗАБОРАВИЛ БАРОМЕТАРОТ Името на научникот Евангелиста Торичели е мошне познато. Во сите училишта каде се учи физика, не може да ...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza