reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • ХАЏИ - РИСТЕСКИ НА МАЛ ФУДБАЛ

  ОКО
  ХАЏИ - РИСТЕСКИ НА МАЛ ФУДБАЛ По повлекувањето од функцијата претседател на ФФМ, Хари Хаџи - Ристески ретко го гледавме на јавни манифестац...
 • КАДРО НА СТАРИТЕ БЕРБЕРИ

  ОКО
  КАДРО НА СТАРИТЕ БЕРБЕРИ Берберите се собрале на едно место да направат заедничка фотографија пред стариот дуќан на берберот Чуле во стар...
 • КОМФИ АНГЕЛ ЌЕ СОРАБОТУВА СО ФОН

  ОКО
  КОМФИ АНГЕЛ ЌЕ СОРАБОТУВА СО ФОН Компанијата Комфи Ангел потпиша спогодба за соработка со универзитетот Фон од Скопје. Во содржината стои ...
 • СЕМЕЈСТВОТО ЦИКУРОСКИ ДОБИ ПОДАРОЦИ

  ОКО
  СЕМЕЈСТВОТО ЦИКУРОСКИ ДОБИ ПОДАРОЦИ Играчки и колети, училишен прибор, пакети со производи, опрема за домаќинството и алишта подари градо...
 • РИКАЛОСКИ ВИЦЕПРВАК

  СПОРТ
  Пинг - понг РИКАЛОСКИ ВИЦЕПРВАК Одличен настап на Александар Рикалоски од ППК Младост 96 на Државното пингпонгарско првенство за основци в...
 • НИКОЈ НЕ ЈА ПРЕПОЛНИЛ САЛАТА КАКО МАЛИОТ ФУДБАЛ

  СПОРТ
  Спектакуларен крај на хуманитарниот турнир “Свети Никола” НИКОЈ НЕ ЈА ПРЕПОЛНИЛ САЛАТА КАКО МАЛИОТ ФУДБАЛ Над 2. 000 гледачи го следеа фин...
 • УЧЕНИЧКИ УСПЕХ НА КК ЛУКАС

  СПОРТ
  Карате УЧЕНИЧКИ УСПЕХ НА КК ЛУКАС Државното карате првенство за основци се одржа во Кичево, а таму нов успех на членовите од КК Лукас на пр...
 • НОВОГОДИШЕН ТУРНИР

  СПОРТ
  Џудо НОВОГОДИШЕН ТУРНИР Џудо клубот Пролетер празнува, како и години наназад, со традиционалната организација на џудо забава - новогодиш...
 • НЕКОГАШ СОН БЕШЕ ПОБЕДА, СЕГА МЕТАЛУРГ

  СПОРТ
  Фудбал: Уште еден талент замина, Мартин Рутески НЕКОГАШ СОН БЕШЕ ПОБЕДА, СЕГА МЕТАЛУРГ Овозможуваат двегодишна стипендија, најдобро што м...
 • ПРВ КОНЦЕРТ НА ХОРОТ ,,МАЛИ АНГЕЛИ,,

  КУЛТУРА
  Вечерва в театар ПРВ КОНЦЕРТ НА ХОРОТ ,,МАЛИ АНГЕЛИ,, Со првиот концерт, детскиот хор “Мали ангели” ќе го има огненото крштевање вечерва од...
 • МИРНА ПСИХА СО КНИГА ЗА ЈОГА

  КУЛТУРА
  МИРНА ПСИХА СО КНИГА ЗА ЈОГА Вчера во 19 часот, на сцена 105 во НУЦК “Марко Цепенков” беше промовирана книгата “Сатсанг - средба со вистината...
 • НАСТАП НА КРСТЕСКА ВО ВИЕНА

  КУЛТУРА
  НАСТАП НА КРСТЕСКА ВО ВИЕНА Сограѓанката, оперската пејачка Ирена Крстеска, со колешките Милена Арсовска и Далиборка Митева имаше успешен...
 • ПРОМОЦИЈА НА КНИГА

  КУЛТУРА
  Утревечер в Библиотека ПРОМОЦИЈА НА КНИГА Книгата ликовно дело „ј21°33’, л41°21 - кожата на прилепското поднебје,, од уметникот Петре Николос...
 • ПРИЛЕП ВО БРОНЗЕНО ВРЕМЕ

  КУЛТУРА
  Изложба и предавање ПРИЛЕП ВО БРОНЗЕНО ВРЕМЕ “Прилеп - град на бронзеното време” беше темата на видео презентацијата на новинарот, публи...
 • МОЗАИЦИТЕ СЕ ВРЕДНА ТВОРБА

  КУЛТУРА
  Александра Богоеска, уметник МОЗАИЦИТЕ СЕ ВРЕДНА ТВОРБА “Да се изработи мозаик е тешка, макотрпна творба, но на крајот задоволството е го...
 • ДА ТИ КАЖАМ ДВА ЗБОРА - ДВА ЗБОРА ДВА ИЗГОРА

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  ДА ТИ КАЖАМ ДВА ЗБОРА - ДВА ЗБОРА ДВА ИЗГОРА Се јави еден читател до рубриката “Јазичен агол” со прашање во врска со множинската форма (фор...
 • ЕЛКА СО ПОДАРОЦИ

  ПЕТКА
  ЕЛКА СО ПОДАРОЦИ Новогодишни подароци подели локалната самоуправа на децата во градинките и на првачињата. Честитајќи им ја Новата Годин...
 • БОЖИК ВО ФРАНЦИЈА

  ЖИВОТ
  Како се празнува најрадосниот празник БОЖИК ВО ФРАНЦИЈА Според натурализираната прилепчанка Даниела Мелвил Ланген, постојат извесни раз...
 • ПРИЛЕП НАСКОРО

  ФОКУС
  ПРИЛЕП НАСКОРО ...

АРХИВА

492

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza