reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ФОТКА НА НЕДЕЛАТА ...
 • ТОШЕ ЖИВЕЕ ВО СРЦАТА

  ОКО
  ТОШЕ ЖИВЕЕ ВО СРЦАТА Ако не беше фаталната ноќ на погибието на мега - ѕвездата Тоше Проески, тој денес ќе го славеше 32-от  роденден. Но, ле...
 • ГЛАД ЗА КИНО

  ОКО
  ГЛАД ЗА КИНО Проекциите на македонскиот кандидат за Оскар, “Трето полувреме” во ЦК “Марко Цепенков” ја врати страста кон филмската умет...
 • СПАСТРУВАЊЕ НА ПОПЛАВА

  ОКО
  СПАСТРУВАЊЕ НА ПОПЛАВА Старите слики ги враќаат постарите во младоста, а кај помладите го предизвикуваат љубопитството за откривање на н...
 • ЧУПЕ НУРНА ПО КРСТОТ

  ОКО
  Прославен празникот Богојавление - Водици ЧУПЕ НУРНА ПО КРСТОТ Со богослужба, со фрлање на крстот и донаторска конференција беше прославе...
 • КАРАТЕ РЕПЛИКА

  СПОРТ
  КАРАТЕ РЕПЛИКА Претседателот и главниот тренер на КК Лукас, Ахил Јаков се јави со одговор на демантот од Златко Димоски, тренер на КК Ронин,...
 • ЖЕЛБАТА Е “ГОРНИОТ ДОМ”

  СПОРТ
  11 Октомври ЖЕЛБАТА Е “ГОРНИОТ ДОМ” Подготовките на второлигашот 11 Октомври стартуваа со неколку новодојдени. Тоа се млади фудбалери на ...
 • ЗАСИЛЕН ИНТЕНЗИТЕТ

  СПОРТ
  Жито Прилеп ЗАСИЛЕН ИНТЕНЗИТЕТ Третата недела од подготовките и засилен интензитет во женскиот суперлигаш Жито Прилеп. Тренерот Борче Ма...
 • ФАКТОР 1 Е УПРАВАТА

  СПОРТ
  Победа јуниор ФАКТОР 1 Е УПРАВАТА Тргна и клубот со најзвучно име - Победа јуниор. Првата прозивка се случи на стадионот “Гоце Делчев”. На...
 • СКИТАЊЕ ПО ТЕРЕНИ 40 ГОДИНИ

  СПОРТ
  Историја СКИТАЊЕ ПО ТЕРЕНИ 40 ГОДИНИ Клубот без терен, Корзо, некогаш менувал пет локации. По формирањето во 1972 година првите пет години нас...
 • СОБИР НА 4 ФЕВРУАРИ

  СПОРТ
  РК Прилеп СОБИР НА 4 ФЕВРУАРИ После 35-40 дена одмор, се ближат подготовките на машкиот ракометен суперлигаш, РК Прилеп. Управата  го закаж...
 • БЕЗ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ

  СПОРТ
  Ракомет: РК Филип 107 почна со подготовки БЕЗ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ Ракометарките на прволигашот РК Филип 107 стартуваа со подготовките. Тренерите ...
 • Е, АЈ... СРЕЌНО ВТОРО ПОЛУГОДИЕ

  ПЕТКА
  Е, АЈ... СРЕЌНО ВТОРО ПОЛУГОДИЕ Ех, драга “Петка”, решив да ти напишам неколку реда, затоа што, еве, киниса и второто полугодие од учебната го...
 • ПРИМЕРЕН УЧЕНИК СО ДАРБА ЗА ПОЕЗИЈА

  ПЕТКА
  ПРИМЕРЕН УЧЕНИК СО ДАРБА ЗА ПОЕЗИЈА Теодора Силјаноска е седмо одделение во ОУ “Гоце Делчев” и не остава нити еден наставник рамнодушен о...
 • УСПЕШНИ КАРАТИСТКИ И ЛИТЕРАТ

  ПЕТКА
  ОУ “Блаже Конески” УСПЕШНИ КАРАТИСТКИ И ЛИТЕРАТ Не можат да се добројат наградените ученици од градов на државното првенство во карате к...
 • ПРИЛЕПЧАНЕЦ КАЈ КОЛОСОТ ОД РОДОС

  ПЕТКА
  ПРИЛЕПЧАНЕЦ КАЈ КОЛОСОТ ОД РОДОС Гимназијалецот Бојан Мирчески, со 17 години, бил најмладиот, а според коментарите од учесниците и еден од ...
 • ОТКУПЕНИ ЕКСПОНАТИ ОД ГЕРМАНИЈА

  КУЛТУРА
  Во Музејот за тутун ОТКУПЕНИ ЕКСПОНАТИ ОД ГЕРМАНИЈА Збирката во Музејот за тутун е збогатена со нови експонати, откупени од приватни коле...
 • ПАРИ ЗА ПРЕТСТАВИ, КОНЦЕРТИ, ИСТРАЖУВАЊА, ЗАШТИТА

  КУЛТУРА
  Што ќе работат културните институции годинава со поддршка на Министерството за култура ПАРИ ЗА ПРЕТСТАВИ, КОНЦЕРТИ, ИСТРАЖУВАЊА, ЗАШТИТА ...
 • ВО НЕДЕЛАТА ДОЈДОВ - В НЕДЕЛА СИ ОДАМ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  ВО НЕДЕЛАТА ДОЈДОВ - В НЕДЕЛА СИ ОДАМ Читателот Славе Стојаноски (дипломиран економист), се јави во рубриката “Јазичен агол”. Изразува заг...
 • ТАНТЕЛИТЕ НА ТРАЈКОСКИ ВО СЕДМАТА ДЕЦЕНИЈА

  ЖИВОТ
  Корисни пензионерски дни ТАНТЕЛИТЕ НА ТРАЈКОСКИ ВО СЕДМАТА ДЕЦЕНИЈА Со мониста поситни од ориз создаваат ракотворба за домашни и странс...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza