reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • МАШКО ТАЈАНЕ

  ОКО
  Одсекогаш луѓето барале излез од монотоното секојдневие и измислувале марифети да се расположат и да ги заборават малите или големи живот...
 • БЕЗ ТАБУА ЗА ЕПИЛЕПСИЈАТА

  ОКО
  Новото здружение за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија ЕПИЛЕПСИ е основано за едукација од областа на епилепсијата, следе...
 • "ПАРКИНГ"

  ОКО
  Чекајќи да се решат имотно-правните односи за опожарената Стара НА-МА, да не биде толку ачик пустелијата, што остана по пожарот, поставен е П...
 • МИЛЕНИУМСКИ ЈУБИЛЕЈ

  ОКО
  Локалните власти ќе одбележат илјада годишнината од првиот пишан документ за Прилеп. Според Снежана Ристеска, советник за култура во локал...
 • НОВО ИМЕ?

  СПОРТ
  Ракомет Како се движат работите, според упатените привршува соработката на спонзорот Жито Прилеп со истоимениот женски ракометен клуб. Мо...
 • ЧЕТВРТ ДЕН ТРЕНИНЗИ

  СПОРТ
  РК Прилеп Во вторникот стартуваа подготовките на машкиот прволигаш, РК Прилеп. Во салата од СОУ "Р. Р. Ричко" тренинзите на 18 првотимци се по...
 • ПОЛЕЗНИ ИСКУСТВА

  СПОРТ
  Борење Младите членови - Леонардо Насески, Бобан Бубрегоски и Теодор Темелкоски, со тренерот Илчо Марковски од борачкиот клуб 7 Мај Леов бе...
 • ВЛЕГУВА СПОНЗОР

  СПОРТ
  Големо Коњари Убава шанса е пред ФК Големо Коњари да стане второлигаш, да се врати во овој ранг точно по 20 години и во клубот сé се движи кон ...
 • СОРАБОТКА КАКО НЕКОГАШ

  СПОРТ
  11 Октомври Нова страница се врти во односите меѓу двата најдобри градски клубови. Од 11 Октомври известуваат дека контактите со Победа се о...
 • МАТЕ

  СПОРТ
  Историја Епитетот најпознат македонски навивач и ден - денес останува за Мате Шундовски. Несебично навиваше не само за родната Битола, тук...
 • СПИРКОСКИ ШАМПИОН

  СПОРТ
  Шах На државното отворено првенство во шах за лица со оштетен слух, во Струмица, првото место го освои Милан Спиркоски. До осмата титула дој...
 • МАЛКУ МУАБЕТ, МНОГУ РАБОТА ВО ПОБЕДА

  СПОРТ
  Фудбал: Подготовки пред тешката битка за опстанок - Попусто визија, ако не се оствари ни 30 отсто, сî што сакаме треба да се види на терен - вел...
 • МОЈАТА ТАТКОВИНА

  ПЕТКА
  МОЈАТА ТАТКОВИНА Македонијо, о татковино моја силна, сите нî штитиш со насмевка милна. Ти, што си имала живот клет. Ти, што си единствена на...
 • ШКОТСКА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПРВАЧИЊАТА

  ПЕТКА
  Годинава во ОУ "Климент Охридски", како првоодделенец, се запишало шкотланѓанчето Катја Алексоска. Ненавикнато на промената на средината, í...
 • СИТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА ЕКСТЕРНОТО

  ПЕТКА
  Точно 176 матуранти од Гимназијата "Мирче Ацев" во средата и денес екстерно се тестирани од Државниот испитен центар. Да се избегнат грешките...
 • КИНЕСКО ПРИЈАТЕЛСТВО

  ПЕТКА
  ОУ "Гоце Делчев" продолжува да ги развива и подобрува односите со Кина од 2011. година, кога на училиштето му беа донирани 400 000 евра за реновира...
 • НУЦК "Марко Цепенков"

  КУЛТУРА
  НУЦК "Марко Цепенков" Репертоар на Киното "Мис Стон"од четврток до сабота 23 до 25 .1. 2014 од 19.00 часот "Министерот" Недела, 26.1.2014. - 11.00 часот "Леге...
 • ТРИБИНА ЗА МЕТОДИЈА ШАТОРОВ ШАРЛО

  КУЛТУРА
  В среда По повод 117 годишнината од раѓањето и 70 од смртта на истакнатиот македонски револуционер Методија Шаторов - Шарло, в среда, 29 јануар...
 • КРСТЕВСКИ НА ИЗЛОЖБА ВО ПОЛСКА

  КУЛТУРА
  Нашиот уметник Златко Крстевски се претставува на меѓународната изложба на слики во Полска, насликани на колонијата "Инспирација Гарбатка...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza