reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • ВАРОШ - ХРИСТИЈАНСКИ БАСТИОН

  ОКО
  Населба Варош, е зародиш на градов, зашто првите писанија датираат од времето на Илирите, а подоцна и поопширно, од Римјаните. Надворешен де...
 • НАВИВАЧ СО МЕГАФОН

  ОКО
  На мечот Победа - Маџари Победа до триумфот 1-0 над Маџари стигна со помош и на навивачите, а меѓу нив најгласен беше еден млад со мегафон. Сит...
 • ПАРКОВИ ВО ДВЕ УЧИЛИШТА

  ОКО
  Во СОУ "Ѓорче Петров" и во ОУ "Климент Охридски" се уредувааат дворните простори. Со зелени површини и цветни алеи, како и со садници на дрвја,...
 • ВЕЛИГДЕНСКА ТРПЕЗА ЗА ПОПОВИ И ОЏИ

  ОКО
  На една трпеза седнаа свештеници на МПЦ и верски лица од ромската исламска верска заедница на велигденската средба. Градоначалникот Марја...
 • САМО ХАЈДУК НЕ ГОСТУВАШЕ

  СПОРТ
  Историја Најдобрите екипи, од југословенската "голема четворка" гостуваа на куп или пријателски мечеви во Прилеп. Белрадски Партизан беше ...
 • МЕТЕЖ НА ВРВОТ

  СПОРТ
  Пинг - понг Голема мешаница во пинг-понгарската Супер лига за сениори. По 12. коло дури четири тима се со исти бодови (14) и со шанси за титулата...
 • ОБРШАНИ Е НАЈФУДБАЛСКО СЕЛО

  СПОРТ
  Општински Дефинитивно е јасно дека Обршани е најфудбалското село во рамките на ОФС Прилеп. Покрај Партизан, екипа највисокопласирана во т...
 • НЕМА ШЕГА СО МЛЕКАР

  СПОРТ
  Трета Пролетва Млекар одлично се држи во средината од табелата на третата лига - Југ. Последен успех е подвигот дома со 1-0 над лидерот Варда...
 • ПОТРЕБНИ СЕ ГОСТИНСКИ БОДОВИ

  СПОРТ
  Фудбал Тешко, претешко, Победа стигнува до победи дома, но важно освојува бодови по планот. Последниот дуел со среќа и со пенал во 90. минута ...
 • ДОБРА СЕЗОНА

  СПОРТ
  Кошарка Учеството на Марфил спорт во Третата кошаркарска лига е оценето како успешно од страна на клубот и покрај билансот од две победи и ...
 • БЕЗ ТРЕНЕР ДОБРО СЕ ДРЖАТ

  СПОРТ
  Ракомет: Оптимистички изданија на Жито Прилеп - На клупата се од управата Димоски и Велкоски Покрај сите неизвесности, има ведрина во прол...
 • ФИНАНСИСКИ ВЕШТИНИ НА ТВ

  ПЕТКА
  Ученици од СОУ "Кузман Јосифоски - Питу" ги презентираа стекнатите финансиски вештини пред камерите на МРТ 1. Поентата била со практични при...
 • БРОНЗА И СРЕБРО ЗА МАТЕМАТИКА

  ПЕТКА
  Двајца гимназијалци Учениците од гимназијата, Марко Марковски и Стефан Николоски, од државното првенство по математика се вратиле со осво...
 • ОД ПРВО ДО ОСМО - СИТЕ ВО АКЦИЈА

  ПЕТКА
  Во ОУ "Рампо Левката" не стивнува напливот на идеи за Денот на планетата земја. Првачињата во центарот делеле мали хартиени ветерници со еко...
 • РАКОМЕТАРКИТЕ - ГОРДОСТ

  ПЕТКА
  Ученичките од шесто одделение при ОУ "Кире Гаврилоски - Јане"  на општинските натпревари во ракомет го освоиле првото место. Во конкуренц...
 • УСПЕШЕН КРАЈ НА ГОДИНЕШНИОВ АЦЕС

  ПЕТКА
  Четири дена, во Сењец, Словачка, се одржа завршната манифестација од циклусот на Ацес, проектот - "Ацес Академијата". СОУ "Ѓорче Петров" го пре...
 • СПАСЕНИ 90 СТЕБЛА

  ПЕТКА
  Со благодарност од учениците од графичката насока при СОУ "Ристе Ристески - Ричко" до Комуналец, локалната самоуправа и Ротари клубот и сите...
 • НАЈПЕТКА

  ПЕТКА
  Цела учебна година ја полневме Петка со успеси на ученици, кои постигнатото во голема мера го должат на нивните наставници. Нашите ученици ...
 • "ЕКО - МАЈМУНЧИЊА" ПРОТИВ СТАРИ БАТЕРИИ

  ПЕТКА
  Шестмина "еко - мајмунчиња", средношколци со развиена свест на животната средина: Игор Гагалески, Верица Попоска, Ѓорѓи Сиракоски, Маја Рист...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza