reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • ВОДА И ПЕСНА

  ОКО
  "Моме оди на вода со две стомни шарени...". Со весела песна кинисувале момите до градските чешми. Ете ги, "ситни" моми од мерак пусти носат и ѓум...
 • ПРЕМИЕР ЛИГА НА МАЛИ ГОЛЧИЊА

  ОКО
  Горан Попов во Прилеп Фудбалерот од англиската Премиер лига, Горан Попов, го посети својот менаџер Роберт Ѓорчески. При престојот во градо...
 • СЕ ДОТЕРУВА МАНАСТИРОТ ВО ГОСТИРАЖНИ

  ОКО
  Се изведуваат градежни зафати за доизградба на конаците во манастирот Свети Петка во село Гостиражни. Се помага од повеќе страни.  Донац...
 • КУЛАТА ДА СЕ ПРЕТВОРИ ВО МУЗЕЈ

  ОКО
  Томе Велјаноски од Шведска покрена иницијатива кулата за вода за парните локомотиви да се претвори во музеј. Тој испратил писмо до Министе...
 • СТАРТ НА 31 АВГУСТ

  СПОРТ
  Трета Раководството на Третата лига - Југ одлучи новото првенство да стартува на 31 август. Има доволно време за подготовки на терените и ек...
 • ПРИЛЕПЧАНИ ВО УЕФА ЛИГА

  СПОРТ
  Угледот на прилепскиот фудбал го бранат фудбалерите во доброорганизираните клубови. Поранешни членови на 11 Октомври придонесоа кон успех...
 • НОВИ МОМЕНТИ ЗА СОМБОР

  СПОРТ
  Историја Минатиот број се навративме на сезоната 1965/66 кога Победа беше на прагот од Првата лига на Југославија, во претпоследното второлиг...
 • ТРЕНИНЗИ ВО УНГАРИЈА

  СПОРТ
  Борење Осум членови меѓу 14 и 18 години од Борачкиот клуб 7 Мај Леов денеска заминуваат во Абони, Унгарија. Таму во наредните осум дена се завр...
 • ВЕЛЕМАЈСТОРОТ ПАДНА ВО 31. ПОТЕГ

  СПОРТ
  Шах Најголем подвиг на Државното екипно првенство во Струга направи ФМ Роберт Велески со победа над ВМ Петар Арнаудов од Бугарија. Сензаци...
 • ПЕТРЕСКИ ПАК НА КОРМИЛОТО

  СПОРТ
  Победа Победа се раздели со Јане Николоски и тренер на екипата пак е Златко Петрески со помошниците Сребре Стефаноски и Блаже Смоквоски. Т...
 • МАРТИН - ЏИН СО ЈУЖНОКОРЕЈСКАТА ОПРЕМА

  СПОРТ
  Параглајдерство: Светски куп за прелети во Крушево На втората трка го освои првото место и се бори докрај за медал Најдобриот македонски п...
 • ЛЕТОТО НА ЕЛЕНА (4)

  МОЗАИК
  Со цел да ја разбиеме летната монотонија, но и да поттикнеме емоции објавуваме продолженија од новелата Летото на Елена од авторот Наташа М...
 • ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО

  КУЛТУРА
  НУЦК "Марко Цепенков" - Прилеп Вторник, 29 јули - 20 ч. голема сала концерт на пијано Емилија Кабранова - Филипова Среда, 30 јули - 20.00 часот гол...
 • ИЗЛЕЗЕ ДВОБРОЈОТ 1 - 2 НА СТРЕМЕЖ

  КУЛТУРА
  ЦК "Марко Цепенков" го издаде двобројот 1-2 на списанието за литература, уметност и култура "Стремеж" со финансиска поддршка од Министерствот...
 • НОВА СТРУЧНА ЛИТЕРАТУРА В БИБЛИОТЕКА

  КУЛТУРА
  Библиотеката  доби нови наслови стручна литература од повеќе области. На рафтовите и во читалната ќе се најдат 14 нови наслови од проекто...
 • ПОЕЗИЈА НА МАНАСТИРОТ СВ. ЃОРЃИЈА

  КУЛТУРА
  Поетскиот караван на Друштвото на писателите на Македонија в недела ќе престојува во манастирот Св. Ѓорѓија. Ќе настапат Василе Димески, Ел...
 • ДУАЛИЗМОТ НА ЧОВЕКОВАТА ПРИРОДА И МЕТАМОРФОЗАТА НА ЧОВЕЧКАТА СОСТОЈБА

  КУЛТУРА
   "Сон на летната ноќ" премиерно на "Битола Шекспир фестивал" "Сон на летната ноќ" од Шекспир, во режија на Нела Витошевиќ е новата претстав...
 • ДО КОГА ЌЕ КИНЕМЕ ЗЕЛЕНИ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Некаков натпревар на една од нашите телевизии. Нешто како квиз. Не ја гледаме редовно и внимателно таа емисија и затоа не ни се познати прав...
 • ПИВО ЗА ЛАДЕЊЕ ОД ВРЕЛАТА ЖУРКА

  ПИВО ФЕСТ
  Заврши 12 - тиот Пивофест "Абе кај че ојш на пиво?". Вака започнува приказната за пивската треска, која го "дрмаше" градов четири ноќи додека пи...

АРХИВА

492

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza