reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • РЕКЛАМИТЕ СТАНАА ГРАДСКИ ИНФОРМАТОР

  ОКО
  Ова е местото каде некогаш се "заплетуваа" љубовните игри, каде паѓаа првите бакнежи, каде првпат "искрела" зеницата во окото. Катче каде се о...
 • АПАШ ПАРЧОСА ЗЕЛЕНИЛО

  ОКО
  Несовесен граѓанин предизвика оштетување на паркот околу општинската зграда. Попрецизно, хулиганот дивеел со автомобилот низ зелената тр...
 • ПОСТОЈАТ ЏЕНТЛМЕНИ

  ОКО
  Ако се прашувате дали уште постојат џентлмените, потврда е фотографијата. Момчето клекна насред булевар да í ги заврзе врвците од чевлите н...
 • ПЕТ КАНДИДАТИ ЗА ВРВОТ

  СПОРТ
  Општинска Неизвесна е трката за првото место во Општинската А лига на ОФС Прилеп. Дури пет тима се со реални шанси за врвот. После 12. коло на...
 • ПОДВИГ

  СПОРТ
  Кошарка Малку кој од гледачите се надеваше, но доволно е што играчи на Марфил спорт ја имаа вербата и пријатно изненадија со победата над ф...
 • ПРВ ФИЛТЕР

  СПОРТ
  Карате Државното првенство за кадети и јуниори беше прв филтер за одредување на репрезентативците за Балканското за јуниори во Софија, во ...
 • ШЕКИ

  СПОРТ
  Историја Легендарниот Драгослав Шекуларац - Шеки најмногу прославен во белградска Црвена звезда, двапати гостуваше во Прилеп, како член н...
 • СОВЕТИ ОД 15 ИЛЈАДИ КИЛОМЕТРИ

  СПОРТ
  Гимнастика Клубот за гимнастички спортови Партизан Соколи функционира, иако тренерот Златко Ангелески веќе два месеца е кај роднини во Ав...
 • ЕДЕН ТЕСТ

  СПОРТ
  Фудбал Победа и по завршувањето на третолигашката полусезона, според програмата на тренерот Златко Петрески продолжува со секојдневни тр...
 • ИН МЕМОРИАМ

  СПОРТ
  Благоја Мината На 85 години, животот го заврши Благоја Миноски - Мината, фудбалски работник и некогашен директор на Пелагонија турист. Во тр...
 • ВРАТЕНА ЖЕЛБАТА ЗА ПОБЕДА

  СПОРТ
  Ракомет: Консолидација на Жито Прилеп - Првиот успех дојде со напорна работа - вели тренерот Жане Дисоска Пред неколку години јавноста беш...
 • КЛИМЕНТОВЦИ НА ДРЖАВЕН ПП НАТПРЕВАР

  ПЕТКА
  ОУ "Климент Охридски" Со победа на регионалниот противпожарен квиз во категоријата кадети во Валандово, екипата на ОУ "Климент Охридски", в...
 • РОДИТЕЛСКА ВО НАСТАВНИЧКАТА КАНЦЕЛАРИЈА

  ПЕТКА
  ОУ "Кире Гаврилоски - Јане"   Во ОУ "Кире Гаврилоски - Јане" првпат се реализираат отворени родителски средби. Се стави крај на монотоните к...
 • ТРИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ЗАФАТИ

  ПЕТКА
  ОУ "Блаже Конески" Во ОУ "Блаже Конески" се санираа тоалетите со 1,5 милиони денари од локалната самоуправа. За 328 илјади денари пак се уредува...
 • МЕГДАН НА ГИМНАЗИСКИ ОРАТОРИ

  ПЕТКА
  Младинската заедница на Гимназијата прв пат организира ораторска вечер во градската библиотека. На тема "Образована и мотивирана младина, ...
 • ВИЗИТА НА АМЕРИКАНСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВО БУГАРИЈА

  ПЕТКА
  СОУ "Кузман Јосифоски - Питу" Ученици од СОУ "Кузман Јосифоски - Питу" беа гости на Американскиот универзитет во Благоевград, Бугарија. Ја по...
 • "ВЕШТИ И КОМПЕТЕНТНИ" ЗА ЕКОНОМИСТИТЕ И МЕДИЦИНАРИТЕ

  ПЕТКА
  Учениците од СОУ "Кузман Јосифоски - Питу" и СОУ "Ѓорче Петров", на иницијатива на МОН, во проектот "Вешти и компетентни", следеа предавања од г...
 • ДРАМА И ОРО КАЈ СТАРИТЕ

  ПЕТКА
  СОУ "Орде Чопела" Учениците од СОУ "Орде Чопела", по повод Неделата на стари лица, на штитениците од Домот за стари и изнемоштени лица им прир...
 • НУЦК ,,Марко Цепенков“

  КУЛТУРА
  Репертоар на кино Мис Стон 28 и  29.11.2014 -  19.30 часот ,,Серија на лоши венчавки“ -  француски филм 1 до 7.12.2014 - 19.30 ,, Споменикот на Мајкл Џе...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza