reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • "ПРИЗЕМНИ", НЕОДБРАНЛИВИ УДАРИ

  СПОРТ
  Времеплов  - Ракометарот Петар Кузманоски - Таста Од ракометните градски асови кои го одбележале своето време секако е Петар Кузманоски ...
 • ВЛАДИМИР МИЦЕСКИ

  СПОРТ
  Ин мемориам На 43 години почина фудбалскиот тренер Владимир Мицески. Тренерската кариера главно ја мина во обука на млади, надежни играчи, а...
 • РАМНОПРАВНИ СО ПРВОЛИГАШИ

  СПОРТ
  Фудбал: Победа одигра шест пријателски меча Многу ветува оствареното на подготовките на екипата на третолигашот Победа. Тимот по четири - ...
 • ИГРАТА НЕ ПОЗНАВА РАЗЛИЧНИ ЕТНИКУМИ

  ПЕТКА
  ОУ "Блаже Конески" Триесетина ученици од двете партнер училишта, ОУ "Блаже Конески" и ОУ "Реџе Руши" од Зајас, Кичево, во проектот за меѓуетни...
 • НАГРАДИ ЗА НАЈУБАВА МАСКА

  ПЕТКА
  Ученици од сите основни и средни училишта креираа маски за  традиционалната изложба "Најубав цртеж - маска" за верскиот празник Велики По...
 • КУКЛЕНА ПРЕТСТАВА ОД ПРВАЧИЊА

  ПЕТКА
  ОУ "Добре Јованоски" Иако се малечки, првачињата од 1-4 од ОУ "Добре Јованоски" желни се за нови знаења, да откриваат нови погледи и светови, пр...
 • ЌЕ СЕ РАЗМЕНУВААТ ИНОВАТИВНИ ИСКУСТВА НА УЧЕЊЕ

  ПЕТКА
  ОУ "Гоце Делчев" Во ОУ "Гоце Делчев" се формираа професионални заедници за учење за подобрување на наставата по македонски јазик и математи...
 • ОРАТОРИ ЗА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК

  ПЕТКА
  Како секоја година, за 21 февруари, меѓународниот ден на мајчиниот јазик, младинската заедница од Гимназијата заедно со професорката Емона ...
 • ПРОСТОРИЈА ЗА МЕДИЈАЦИЈА И БЕЗБЕДНА СРЕДИНА

  ПЕТКА
  СОУ "Ѓорче Петров" Во СОУ "Ѓорче Петров" навратија претставници на ОБСЕ и од тимот за безбедни училишта да осигураат услови во кои ученицит...
 • Репертоар на Кино Мис Стон

  КУЛТУРА
    ...
 • ПРОМОЦИЈА НА "ИДЕНТИТЕТ И СУВЕРЕНИТЕТ" ОД ДИМИТАР МИРЧЕВ

  КУЛТУРА
  Во Библиотека "Идентитет и суверенитет" од Димитар Мирчев е книгата што ќе биде промовирана в четврток во 12 часот во Библиотеката. Промотор...
 • ,,ОДБЛЕСОК НА ГЛУВИТЕ“ ОД ЈАНА КУНОВСКА

  КУЛТУРА
  Изложба "Одблесок на глувите" е насловот на изложбата со 15 слики и монотипии од Јана Куновска што ќе биде отворена вечерва од 19 часот во гал...
 • СО ЉУБОВ ЈА ЖИВОПИСУВАМЕ ЦРКВАТА СВ. ПЕТКА

  КУЛТУРА
  "Со голема посветеност, со љубов ја живописуваме црквата Св. Петка, во Точила." Ова го вели Дејан Кратовски, кој заедно со колегите, уметници...
 • ДЕЛА ОД БИЛЈАНА БИНЧЕВ ВО КРАТОВО

  КУЛТУРА
  Нашата уметница Билјана Бинчев, заедно со Новица Трајковски, се претстави на изложба во Кратово, на манифестацијата "Во слава и чест на Св, Ѓ...
 • ЧУДНИ ГРЕШКИ

  ЈАЗИЧЕН АГОЛ
  Не е многу чудно, а и не е срамно кога ќе чуеме обични луѓе да направат јазични грешки. Но, зар не е и чудно и срамно кога уредник на телевизиј...
 • НАКИТЕНА КУЌА СО КОЖИ

  ЖИВОТ
  Касапот Диме Зарески традиционално ги пречекува мечкарите за Поклади - Изложба на крзнената колекција на балконите Обесени "живи" кожи од...
 • МАСКИ И СМЕА

  ПРАЗНИК
  Меѓународен карневал Прочка 2015 Над две илјади маскирани лица во групни и поединечни маски, учествуваа на најмасовниот 14-ти меѓународен ка...
 • ПОВРАТ НА ИНВЕСТИЦИИ ПРЕКУ ПРОМОЦИЈА

  ПУЛС
  Витаминка на саеми во Дубаи и Келн Витаминка третпат успешно се промовираше на најголемиот саем за храна и угостителство, Гулфуд, што секо...
 • ПРОДЛАБОЧЕНО ПАРТНЕРСТВО СО НОВА ОПРЕМА

  ПУЛС
  Тутунски и Филип Морис Првиот човек на Тутунскиот комбинат (ТКП), Александар Дерменџиев и директорот на новоформираната фирма Филип Морис ...
 • ОБЕДИНЕТИ БИЗНИСМЕНИ И ЛОКАЛНИ ВЛАСТИ

  ПУЛС
  Потпишан меморандум за соработка мегу Оптината и стопанството Меморандум за соработка потпишаа градоначалникот Марјан Ристески и претс...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza