reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • НЕКОГАШНОТО КОРЗО БИЛО НА БУЛЕВАРОТ

  ОКО
  Се раширил како ага булеверот со гранитна коцка го газат коњите и колите арабадзиски од Инзап, Пиварницата, губрепараси и погребната кочиј...
 • ПОЕТСКИ ВРЕМЕПЛОВ ЗА ПАТРОНАТОТ

  ОКО
  Гимназија СОУ "Мирче Ацев" Срцата ќе ги растреперат учениците на Гимназијата "Мирче Ацев", рецитирајќи стихови од познати македонски автор...
 • ЧЕТИРИ НОВИ УЛИЦИ ВО КРИВОГАШТАНИ

  ОКО
  Четири улици со коловоз и тротоари, ќе се градат во општината Кривогаштани. Градоначалникот Тони Заткоски потпиша договор што ќе се реализ...
 • ВРЕМЕН РЕЖИМ НА ГРАДСКИОТ

  ОКО
  Поради изведување на градежни работи на дел од улицата 11 Октомври кај кружниот тек кај Солидност до кружниот тек кај ОУ ,,Гоце Делчев,, градс...
 • НОВА ПЕСНА ЗА ПОБЕДА

  СПОРТ
  Најубавото од навивачите Најавен е нов спортски музички хит, песна - химна посветена на фудбалскиот клуб Победа. По осамостојувањето на др...
 • ЏАЈКОВСКИ ТРЕТ

  СПОРТ
  Историја Летото 1973 во Скопје се одржа поединечно шаховско првенство на Македонија, со учество на петмина прилепчани, а меѓу нив најдобар п...
 • РК ПРИЛЕП Е ВОДЕЧКА ЕКИПА

  СПОРТ
  Ракомет Ако екипниот спорт е репер за одмерување на постигнувањата на ова поле, тогаш за најпозитивен за издвојување е машкиот ракометен с...
 • ФИНАЛЕ ЗА 2500 ГЛЕДАЧИ

  СПОРТ
  Турнир "Свети Никола" Преполна Универзална сала, амбиент од 2500 гледачи. Спектакл. Тоа може да се очекува в недела на завршницата од турнирот...
 • ЦРНО - БЕЛО ИСКУСТВО ОД БОСНА

  СПОРТ
  Коле Вецески Една цела сезона во фудбалскиот клуб Крешево во Босна и Херцеговина работеше тренерот Коле Вецески. Екипата ја водеше во Прва...
 • ДОКТОР НА ЧЕЛО НА ПОБЕДА

  СПОРТ
  Фудбал: Хаџи-Ристески го отстапи местото - Гоце Ингилизов е новиот претседател на клубот Победа има нов претседател, д-р Гоце Ингилизов, ди...
 • СЕ ЦРТАА СВЕТИ НИКОЛА И ХАДИР БАБА

  ПЕТКА
  Во Канатларци Шест работилници од едукативен, забавен и социјален карактер како дел од проектот за Меѓуетничка интеграција имаа ученицит...
 • НОВОГОДИШНИ ПЕСНИ НА ,,МАЛИ АНГЕЛИ,,

  ПЕТКА
  Детскиот хор ,,Мали ангели,, в недела ќе се претстави со интересна програма на предновогодишниот концерт во киното Мис Стон. Во хорот членув...
 • ЗВЕЗДАКОСКИ ГИ МАТИРА СИТЕ ПРОТИВНИЦИ

  ПЕТКА
  Матеј Звездакоски од петто одделение од ОУ,,Блаже Конески,, ги покоси противници на црнобелата табла со 64 полиња и го освои златниот медал н...
 • НОВОГОДИШНА УЧИЛНИЦА

  ПЕТКА
  ОУ "Климент Охридски" Учениците од 8-2 одделение од ОУ "Климент Охридски" понесени од еуфоријата за Новата година креираа новогодишни украси...
 • БЛЕСНА СОВРЕМЕН ВЛЕЗ

  ПЕТКА
  СОУ ,,Ѓорче Петров, СОУ ,,Ѓорче Петров го активира новиот модерен влез за празникот на градот, Свети Никола. На денот на заштитникот на Приле...
 • СТАРАТА КОТЛАРНИЦА СТАНУВА ПРОСТОР ЗА ПРАКСА

  ПЕТКА
  СОУ ,,Ристе Ристески - Ричко,, За 73 годишнината од смртта на револуционерот и борец Ристе Ристески - Ричко, училиштето што го носи неговото им...
 • ФРАНЦУСКО-МАКЕДОНСКА БОЖИКНА ВЕЧЕР

  ПЕТКА
  Вкупно 25 ученици од Гимназијата "Мирче Ацев" и СОУ "Кузман Јосифоски - Питу", како и 35 од ОУ "Гоце Делчев", заедно со волонтери од Франција и Ром...
 • ПОЛНО НЕБО СО БАЛОНИ

  ПЕТКА
  ОУ ,,Кочо Рацин,, За патронатот на ОУ ,,Кочо Рацин,, на небото беа пуштени повеќе од 500 балони, со пораки на македонски, англиски, германски, фра...
 • ИЗЛОЖБА НА СИЛВАНА АТАНАСОВСКА

  КУЛТУРА
  ,,Емоционални записи" е тематската изложба од 10 слики, масло на платно на уметницата Силвана Атанасовска што ќе се отвори вечерва во галериј...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza