reklama

reklama

reklama

Изберете месец, година и дел текст од тоа што го пребарувате

Филтер 

 • НОВОНАБАВЕНА ЛИТЕРАТУРА

  БИБЛИОСВЕТ
  Новонабавена литература во ЈОУ Градска библиотека Борка Талески - Прилеп {AG}415/knigi{/AG}...
 • СЕ ГРАДИ ЦРКВА

  БИБЛИОСВЕТ
  Небото е чисто како лице на дете, таму горе, крило до крило, играат ангелите заедно со птиците, и не знаеш дали птицата е ангел, или ангело...
 • РАСКОШНА ИЗДАВАЧКА ДЕЈНОСТ

  БИБЛИОСВЕТ
  ЈОУ Градска библиотека „Борка Талески“ - Прилеп има богата издавачка дејност, која започнува во далечната 1973 година. Оттогаш, па до денес...
 • IN MEMORIAM

  БИБЛИОСВЕТ
  Го нема веќе меѓу нас добриот човек, големиот уметник, големиот патриот, идејниот творец на „Поетско Маркукуле“, прилепчанецот Љубен Димк...
 • ПРОБЛЕСОЦИ

  БИБЛИОСВЕТ
  Кон 11-тото „Поетско Маркукуле“ Ги имало, ги има, ќе ги има...   Тоа се проблесоци на човековата потреба да се изрази себе, да биде слушна...
 • ФОТКА НА НЕДЕЛАТА

  ОКО
  ...
 • ПРИЛЕП „ДАЛЕКУ“ ОД МАРКУКУЛЕ

  ОКО
  Се издолжил Прилеп до сегашната Гимназија. Последен објект е едниот камен магацин од Тутунскиот комбинат. Кадрото го овековечило Прилеп п...
 • МАТУРАНТИТЕ ГИ ФРЛИЈА КАПИТЕ

  ОКО
  Во гимназијата Со традиционалното фрлање на капите, матурантите од гимназијата од генерацијата 2015/16 г. го одбележаа завршувањето на сред...
 • СЕ ЗАЈАДУВА ГРОЗЈЕ

  ОКО
  Денес е Преображение Господово, празник кога слухот човечки го слуша неискажливото зашто Оној Кој поради нас се јави како човек, сега е об...
 • НЕИЗВЕСНОСТ

  СПОРТ
  Жени Очигледно продолжува кризата во женскиот ракомет, а прв показател е тоа што градов, како ракометен центар, уште нема пријавено екипа в...
 • БЕЗ ПОРАЗ ВО ХРВАТСКА

  СПОРТ
  Шах На Петтиот аматерски меѓународен турнир „Топуско“ во Хрватска, државата и градов успешно ги претставуваше ФМ Роберт Велески. Меѓу 52 у...
 • ИМА РАБОТА И ВЕРБА ВО ТИМОТ НА ПРИЛЕП

  СПОРТ
  Ракомет: Во пресрет на првите пријателски и првенствени дуели - Дојдоа тројца, најавено четвртото засилување Мобилна атмосфера во ракоме...
 • ПРВИ ТРЕНИНЗИ

  СПОРТ
  Одбојка Завршува одморот за одбојкарките на ЖОК 11 Октомври и стартуваат првите активности. Официјално почетокот на подготовките е закажа...
 • ФУДБАЛ НА КИНО

  СПОРТ
  Историја Во осумдесеттите години, кога киното беше голема забава, на големиот екран се пренесуваа фудбалски натпревари. Во декември 1989 год...
 • ПРОТИВ ШКЕНДИЈА ВО БИТОЛА

  СПОРТ
  Големо Коњари Убава ждрепка имаше во 16-финалето од Купот, каде третолигашот Големо Коњари ја доби тетовска Шкендија, меѓутоа спектаклот ќе...
 • ПОБЕДА СЕ БУДИ СО ВАРДАР

  СПОРТ
  Фудбал Фудбалот е спорт каде се даваат шанси на послабиот, оти може да одлучи само еден гол, за разлика, на пример во кошарката, каде некогаш...
 • КАДЕТСКИ ТУРНИР

  СПОРТ
  Борење Меѓу најактивните се борачите на 7 Мај Леов. Тие в недела ќе учествуваат на Меѓународен кадетски турнир во Катунци, Бугарија. Треба д...
 • ДУБРОВНИК - БИСЕР НА ЈАДРАНОТ

  РЕПОРТАЖА
  - Мешавина од средновековни споменици и рај на земјата Како со временска машина, Дубровник ве враќа во ерата на ренесансата, со безбројнит...
 • СЕ ЗАШТИТУВА ЖИВОТПИСОТ

  КУЛТУРА
  Во селската црква во Зрзе Се заштитува фрескоживописот во малата еднокорабна црква „Св. Никола“ во селото Зрзе, која е метох на манастиро...
 • ЕМИЛ ДИМОСКИ ПРЕДАВАЧ

  КУЛТУРА
  На Балканската колонија на ракотворци Нашиот уметник Емил Димоски кој изработува специфични макети од дрво, камен и ги зачувува од забора...

АРХИВА

489

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza