reklama

reklama

reklama

Поетско пладне в библиотека PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 278 пати.
КУЛТУРА
Недела, 26 Февруари 2012

Поетско пладне в библиотека

Поетско пладне ќе има в четврток во библиотеката за патрониот празник, со кое ќе се одбележат 70 години од убиството на Борка Талески и Лазо Филипоски - Лавски. Ученици од гимназијата и од СОУ “Ѓорче Петров” ќе рецитираат  песни, посветени на револуционерите, а ќе се одржи пригодна културна - уметничка програма. Библиотеката годинава ќе одржи симпозиум за револуционерите, а со поддршка на Министерството за култура ќе објави зборник. Библиотеката за патрониот празник една недела ќе има попуст за упис на нови членови.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

АРХИВА

492

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza