reklama

reklama

reklama

Благословот на Ванде PDF Печати Е-пошта
Прочитано : 292 пати.
ОКО
Недела, 26 Февруари 2012

Благословот на Ванде

Актерот Димко Вандески пред многу години му дал благослов на младиот колега Димитар Црцороски: “Да дај Господ, да дочекам да матурираш, да се запишеш на ФДУ, да завршиш и да заиграме заедно. Кога ќе заминувам в пензија, да бидеме двајцата на сцена”. Овој аманет му се исполни на Ванде од некогаш малиот Црцороски, кој покажувал афинитети за театарот. Црцороски матурира, заврши ФДУ, се вработи в Театар и заигра заедно со Ванде. Не се делеа и на свечената претстава за пензионирањето на Вандески. Позираа за доказ дека театарската страст не секнува  ниту на три децении, ниту со првата пензија.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

АРХИВА

492

face

anketa

НАСЛОВНА

prognoza