Живот

Интервју

ОДРЕДЕНИ СЕКТОРИ НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА МОЖАТ ДА ПРЕМИНАТ КОН ЈАВНО ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО

Никола Мариноски, советник од СДСМ во новиот состав на Советот на општината Вие сте млад човек од бизнис секторот. Влегувате во новиот состав на Советот. Какви прашања ќе иницирате за…

Култура

„МАКЕДОНСКАТА ПОМПЕА“ – СТИБЕРА – КРИЕ ГОЛЕМО БОГАТСТВО

Мермерен жртвеник – ара посветен на богот Хермес, како и биста на Фаустина, жената на римскиот император Антониј Пиј кој владеел во средината на 2 век, две мермерни маси, се…

Спорт

ЕЛЕКТРОНСКИ МЕТИ ЗА НОВИ РЕКОРДИ

Стрелаштво Нови, електронски мети се поставени во стрелиштето од ЦК ,,Марко Цепенков,,. Стрелците на клубот Херој Прилеп имаат приближно исти услови за тренинг како тие што ги чекаат на натпревар,…

Празник

Репортажа

Здравје и практични совети

ВАРЕНОТО ЦВЕКЛО Е НАЈЕФИКАСНИОТ ЛЕК ЗА МРСЕН ЦРН ДРОБ

Цвеклото е коренест зеленчук. Преполно е со хранливи растителни влакна, витамин Б9, манган, калиум, железо и витамин Ц. Цвеклото го намалува крвниот притисок Го намалува ризикот од срцеви заболувања. Ја…

Фељтон

ПИСМЕНОСТА ВО МАРУЛ (118) – 3 ДЕЛ

Фељтон: Томе Велјановски    Во есенскиот дел од годината собраните пченки и сончогледите се носеа во оградчето Танеско Крстеско заеднички од сето се кафтеја пченките или лупеа и се чукаа сончогледите…

Око